Itt az idő: százezres gigatüntetést jelentett be az egyesült ellenzék március 15-ére

Egy a 2018-as tüntetésekhez hasonló, nagyszabású közös demonstrációra készül március 15-én az ellenzék

– jelentette be a Magyar Hangnak adott interjújában Márki-Zay Péter.

A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: nem fordulhat elő még egyszer olyan fiaskó, mint tavaly október 23-án, amikor alig néhány ezren jelentek meg az ellenzék közös demonstrációján, a Fidesz ellenben több tízezres Békemenetet szervezett az ünnepre. Márki-Zay a lapnak azzal magyarázta, hogy fordulhatott elő, hogy alig mentek el az ellenzék által meghirdetett eseményre, hogy alig pár nap telt el az előválasztás után, sok ellenzéki pedig nem érezte győztesnek magát, így el kellett végezni a gyászmunkát.

Márki-Zay leszögezte: ez nem ismétlődhet meg még egyszer.

A közös demonstrációnak valóban nagy jelentősége lehet, a Fidesz ugyanis újabb Békemenettel készül március 15-ére, melyre a szervezők előzetesen 680 ezer főt várnak. Ez nyilván képtelenség, az október 23-i Békemeneten is maximum 100 ezren vehettek részt. De az ellenzék akkor sem engedheti meg magának pár héttel a választás előtt, hogy újabb ünnepet engedjen át Orbán Viktornak.

Az első nagy kihívást már sikerrel teljesítette az ellenzék: csütörtök délután jelentették be, hogy sikerült összegyűjteniük a szükséges 200 ezer aláírást a népszavazási kezdeményezésükhöz:

Megcsinálta az egyesült ellenzék: 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze a népszavazásra

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!