Itt a videó arról, jár-e Orbán kezelésekre Grazba! Egy ellenzéki vezető tette ki!

Orbán Viktor állítólagos grazi útjairól beszél legújabb Facebook-videójában a a Jobbik elnöke. Jakab Péter a HVG-nek nyilatkozva kijelentette: „Látom a miniszterelnökön a mentális fáradtság jeleit.”

„Ha valaki az országot vezeti, akkor talán elvárhatjuk, hogy beszámítható legyen.” Többek között ezt is kimondta Jakab Péter abban a videóban, amelyet a HVG-nek adott interjúja során rögzítettek. Az ellenzéki politikus a felvétel elején kijelentette:

Orbán állítólagos grazi kezeléseit sokszor felhozták a Parlamentben és egyszer sem érkezett cáfolat.

Orbán állítólagos grazi kezelése azért lett beszédtéma, mert másfél héttel Márki-Zay Péter utalást tett rá. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt akkor hozta ezt szóba, amikor arról beszélt: bizalmas forrásokból úgy tudja, hogy a kormány az egészségügy komplex átalakítására készül. Márki-Zay egy későbbi Facebook-bejegyzésében úgy magyarázta az állítólagos grazi ügyet, hogy „az Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral.” Jakab Péter ezt most azzal egészítette ki, hogy a Parlamentben mindig határozott cáfolatot várt a kormánypárt részéről, „hogy szó nincs erről”, de ez nem történt meg. A Jobbik elnöke kijelentette:

amikor szemtől szemben áll Orbánnal a Parlamentben, ő is a „mentális fáradtság” jeleit tapasztalja rajta.

Jakab szerint a Jobbik nem véletlenül kezdeményezte, hogy a mindenkori miniszterelnököt vessék alá pszichológiai alkalmassági vizsgálatnak.

Az ellenzéki politikus rámutatott, hogy ez sok szakmához kell. Majd szó szerint úgy fogalmazott: „Szerintem

ha valaki az országot vezeti, akkor talán elvárhatjuk, hogy beszámítható legyen.”

Az ellenzéki politikus a videó végén megismételte, hogy a „Miniszterelnök úr egy kicsit elfáradt”. A teljes beszélgetés a HVG csütörtöki számában, illetve a hvg360-on olvasható.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!