Orbán erre nem számított – Uniós dokumentum buktatta le a kormány hazugságát!

Gulyás Gergely korábban a keleti vakcinával oltottak szabad utazása kapcsán azt mondta, hogy szerinte biztos mindent megtett a kormány delegáltja az ügyben; Orbán Viktor pedig konkrétan kijelentette, hogy “szó szerint lobbizunk az ügyben”.

Ez azonban nem igaz!

Brüsszeli jegyzőkönyvek igazolják, hogy a kormány nem tett semmit a keleti vakcinával oltottak érdekében

– erről Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője számolt be az online sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus szerint, az Orbán-kormány cserbenhagyta a nem uniós engedélyezésű vakcinával oltott magyarokat, mivel a magyar kormány delegáltjának számtalan alkalommal lett volna lehetősége az illetékes szakmai bizottságban javaslatokkal élni a keleti oltással rendelkezők szabad utazása érdekében, ezt az ülések kikért dokumentumai szerint azonban nem tette meg.

Ujhelyi kiemelte, hogy legalább kétmillió olyan magyar állampolgár van, akik miután kényszerből keleti vakcinákat adattak be, ezért kimaradtak az egységes covid-igazolvány kereteiből és így például a munkavállalás-, tanulás-, esetleg ingázás miatti utazásuk során hátrányos megkülönböztetésben részesülnek, hiszen nem minősülnek teljesen oltott személyeknek.

Tavaly szeptemberben az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen beleegyezett, hogy az egészségbiztonsági szakbizottság ülésén napirendre vegyék, hogy legalább a harmadikként felvett uniós oltásokat ismerjék el a covid-igazolvány feltételeként a keleti vakcinával oltottaknál. Ujhelyi szerint ehhez azonban arra lenne szükség, hogy a magyar kormány delegáltja a testület valamelyik tanácskozásán erre javaslatot tegyen.

A hivatkozott szakbizottság üléseinek jegyzőkönyvei azonban bizonyítják, hogy a Fidesz-kormány delegáltja egyetlen egyszer sem vetette fel a keleti oltóanyaggal oltott magyarok utazási korlátozásainak problémáját.

“A kormány hazudik és észre sem veszi, hogy a döntéseivel milyen nehézségeket okozott sok százezer magyarnak. A Fideszt láthatóan csak a politikai és az anyagi haszonszerzés érdekli a járványkezelésben” – fogalmazott Ujhelyi István.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!