Megdöbbentő döntésre jutott Oláh Ibolya, akkorát csalódott Magyarországban

Oláh Ibolya a Partizán POP-nak adott interjút, melyben a 2005-ös Magyarország című dala kapcsán szóba került a politika is. Úgy fogalmazott, akkor még hitt a dal üzenetében,

ma viszont már nem énekelné el, és soha nem is fogja“.

Amikor Gulyás Márton rákérdezett, miért érzi így, az énekesnő elmesélt egy esetet, amikor az édesanyjával ki kellett menekíteni őt egy koncertfelvétel után.

Akkor érezte meg anyum, hogy milyen cigánynak lenni

– emlékezett vissza.

Oláh szerint Magyarország már nem az az ország, ami akkor volt, elvesztek az értékek, ma már nem érzi érvényesnek a dal üzenetét. Gulyás ehhez egy érdekes gondolatmenetet fűzött: szerinte az Oláht ért rasszista incidensek előre jelezték a harmadik Magyar Köztársaság bukását. A dal után történtek a rasszista cigánygyilkosságok, 2010 után pedig egy “teljesen új korszak következett”.

Gulyás Oláh kierőszakolt coming outjára is rákérdezett (leszbikus párjával együtt fotózták le). Az énekesnő ezt úgy értékelte, egy tervezett támadás zajlott ellene. A párja el is hagyta őt az eset miatt, mert félt. A kormány mostani homofób népszavazása kapcsán úgy fogalmazott, nem kellene összemosni a pedofília és a homoszexualitás kérdését, mert “két teljesen külön világ”.

Oláh kritizálta, hogy a magyarok az igazságtalanságok ellen “mosolyogva tüntetnek”, pedig nem így kellene, hanem addig ott maradni, amíg nincs változás, amíg a rendőrök és a katonák is melléjük nem állnak. Persze, ezt már forradalomnak hívták – ismerte be az énekesnő.

További részletek a Partizán videójában, ahol többek között a Megasztár alatt tapasztalt élményeiről is mesélt az énekesnő:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!