Döbbenetes felvétel! A fideszes romák szerint ők fogják eldönteni a választást! „Meg kell kérni a Fidesztől az árát!”

Farkas Félix már régóta Orbán szekerét tolja

Újabb hangfelvétel került elő a Lungo Drom köreiből. Ebben egyikük kijelenti: harminc körzetben ők fogják eldönteni, hogy ki nyer. Egy társa erre úgy reagál: „Meg kell kérni a Fidesztől az árát!”

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos december 7-én jelentette be a Roma Közéleti Akadémia megalakítását, amelynek révén „egy országos hálózatként működő, 400 fős közéleti-kulturális-közösségi bázis” jön létre. Ennek kapcsán ültek össze az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Lungo Dromos tagjai, és erről került egy újabb hangfelvétel a Népszava szerkesztőségéhez. A  fejenként havi 200 ezer forintos szerződést kaptak azért, hogy jelentkezőket gyűjtsenek egy „kommunikációs képzésre”. A megbeszélésen készült hangfelvétel szerint erre mondta azt az egyik résztvevő, hogy

harminc körzetben a Lungo Drom fogja eldönteni, melyik jelölt nyer. A társa erre kijelentette: „Meg kell kérni a Fidesztől az árát!”

„Ha nekik kell a harc, akkor fizessék meg!” – erősített rá egy másik ORÖ-tag. Ezt követően valaki nevetve meg is jegyezte: „Remélem, senki nem veszi telefonra…”, mire egy társa visszakérdezett: „Miért vennénk föl?”. A találkozóról készült hangfelvétel alapján mások is úgy vélték, hogy a Lungo Dromra és a cigányságra „nagy szükség” van a választáson. A Fideszhez közel álló Farkas Félix parlamenti szószóló végül közölte:

Lesz még további szerződés is, valószínűleg magasabb összeggel.

Farkas kijelentette: a Fidesz-kormány akarata szerint „rendbe kell tenni” az ORÖ-t, ez „kiadott feladat”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!