Dagad a botrány – Völner után egy újabb fideszes került célkeresztbe!

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Völner Pál ügye az egyik legsúlyosabb kormánypárti botrány az elmúlt években, mely kapcsán Hadházy Ákos azt is elárulta, ki lehet az említett fideszes politikus titokzatos “gazdája” – erről ide kattintva olvashatnak!

A független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán egy újabb kormánypártit nevezett meg, aki legalább egy esetben befolyásolta a végrehajtói helyekre kiírt pályázatok eredményét.

Hadházy a birtokába került hiteles, ellenőrzött forrásból származó hangfelvételre hivatkozva azt írta, hogy a Végrehajtói Kar munkatársai arról beszélgettek, hogy

Potápi Árpád fideszes képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is visszaélhetett pozíciójával.

“A felvétel szereplői – már a Völner botrány kipattanása után – arról beszélgetnek, hogy 2017-ben egy dombovári ügyvéd adott be pályázatot. Mivel legmagasabb pontszámot kapta, ki is értesítették az eredményről. Röviddel ezután viszont tájékoztatták, hogy még sem ő, hanem egy kaposvári illetőségű pályázó nyerte el a lehetőséget, mivel Potápi képviselő a minisztérium szintjén beleavatkozott az ügybe. Ezután a dombovári ügyvéd egy kaposvári helyet pályázott meg, amit végül el is nyert – nem kizárt, hogy akkor már igénybe vette Schadl György szolgálatait” – számolt be a felvétel tartalmáról Hadházy, aki szerint a kérdéses időszakban valóban kineveztek Dombóvárra egy kaposvári, Kaposvárra pedig egy dombóvári illetőségű végrehajtót.

A független országgyűlési képviselő, miután birtokába került a felvétel, írásbeli kérdéssel fordult Varga Judithoz, hogy a pályázatok módjáról és eredményeiről érdeklődjön. Kérdéseire végül érdemi válaszok helyett, a Völner helyére kinevezett Répássy államtitkár csak annyit írt, hogy “volt egy ilyen pályázat”.

A botrányosan semmitmondó lepattintás után, Hadházy megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart is, ők pedig “személyiségi jogokra” hivatkozva tagadták meg a választ.

“Mivel a hangfelvétel hitelessége igazolható, feljelentést teszek hivatali visszaélés gyanúja miatt az ügyben. Talán egy nyomozás során még Varga Judit is hajlandó lesz elárulni, hogy melyik pályázó mennyi pontot kapott és mi alapján” – írja bejegyzésében a független képviselő.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!