Bomba robbant a Völner-ügyben: Rogán Antalék is érintettek

Schadl György, a Bírósági Végrehajtói Kar előzetesben ülő korábbi vezetője, a Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat intézhetett több kormányközeli embernek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének

értesült a 444.

A lap a nyomozati iratokra hivatkozva számolt be arról, hogy Schadlt meglehetősen sokan keresték meg azzal, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében, az ugyanis alapfeltétele a végrehajtói szakmának. Schadl a telefonbeszélgetések alapján többek között Völner Pál egy rokonát is kisegítette, és így tett Nagy Ádámmal, Rogán Antal kabinetfőnökével is.

A 444 által megszerzett telefonbeszélgetés leirata szerint Völner megemlítette egy rokonát a telefonban Schadlnak, aki jogi vizsgára készült, mire a végrehajtói kar elnöke felajánlotta, hogy telefonál egyet az érdekében. Ezt meg is tette, szólt az ismerősnek, hogy megy az államtitkári rokon vizsgázni, figyeljenek rá oda, majd visszahívta Völnert, hogy “minden rendben van”.

Schadl azonban nem csak Völner rokonánál igyekezett eljuttatni az információkat a megfelelő fülekbe. Így tett Nagynál, Rogán kabinetfőnökénél is. Mint a cikk fogalmaz:

Schadl György nem csak a Völner-rokon jogi tanulmányait kísérte figyelemmel. Május 25-én Mészáros Pál Emillel, a Pécsi Tudományegyetem Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékének tanársegédjével egyeztetett. A nyomozók szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnökéről és az aznapi vizsgájáról tereferéltek.

A cikk szerint Rogánék annyira pofátlanok voltak, hogy a kabinetfőnöke

meg sem jelent a vizsgán, arra Schadl jelentkeztette föl a tanulmányi rendszeren keresztül.

A 444 szerint három további vizsgájánál is segített a végrehajtók elnöke, akinek az egyetemen több ember segített abban, hogy a kiemelt személyeknél minden jól menjen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!