Szorul a hurok – Fény derülhet az orbáni maffiaállam egyik sötét ügyére!

Az Európai Bíróság nyilvántartásba vette Tóth Bertalan keresetét, hogy megismerhessük az OLAF-jelentését melyet az Élios-ügy kapcsán készítettek, majd azt már továbbították is az Európai Bizottság részére!

Az MSZP társelnöke a közösségi oldalán tette közzé bejegyzését, melyben mint írja:

“Az orbáni maffiaállam egyik szimbóluma az Élios-ügy,

amelyben több mint tízmilliárd forintnyi közvilágítási pályázati közpénz korrupt eltüntetéséről írt a sajtó, és közvetlenül a miniszterelnökig értek az ügy szálai. Ennek az ügynek a dokumentumait a mai napig nem ismerjük teljes egészében, az OLAF pedig titkolózik.”

Tóth Bertalan már szeptemberben kezdeményezte, hogy kiderüljön az OLAF Élios-jelentése, mely az Orbán-klán lenyúlásai között is kiemelkedő jelentőségű ügy. A szocialist politikus szerint ez a jelentés igazolhatja, amit eddig csak sejtettünk:

a miniszterelnök szűk köre tolvajokból állhat!

Az Európai Bizottság először meghosszabbította a kérelem elbírálására rendelkezésére álló határidőt, majd hallgatólagos határozattal elutasította azt. Így Tóthnak végül nem maradt más választása, mint keresetet benyújtani a luxemburgi székhelyű Európai Bírósághoz.

“Az eljárás után azonban újabb bizonyítékaink és indokaink lesznek arra, miért kell elzavarni ezt a korrupt és velejéig romlott Fidesz-rezsimet, miért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez és miért kell helyreállítani a jogállamot és a demokráciát” – írja bejegyzése végén az MSZP társelnöke.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!