Áder lebuktatta a Fideszt, tényleg április 3-ra írta ki a választást

A lehető legkorábbi időpontra, április 3-ra írta ki Áder János köztársasági elnök a 2022-es parlamenti választások időpontját, pontosan arra a napra, ami kiszivárgott információk szerint már napokkal ezelőtt is szerepelt egy a Nemzeti Választási Iroda által kiadott választási kézikönyvben.

Áder a bejelentésről szóló közleményében úgy fogalmazott: az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását.

“E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki” – írta Áder, emlékeztetve arra, hogy “az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését”.

32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. Köszönet mindazoknak, akik a nemzet újjáépítésében részt vettek

– írta a közleményben a köztársasági elnök, aki egyben azt is bejelentette, hogy a választással egy időben kitűzi a kormány “gyermekvédelminek” hazudott homofób népszavazását is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!