Orbán töketlen volt, a lengyelek megcsinálják: 400 forint alá viszik a benzin árát és olcsóbb lesz az élelmiszer!

Orbán Viktor Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök társaságában - van mit tanulnia a magyar kormányfőnek - Fotó: YouTube

A lengyel kormány csökkenti az üzemanyagok áfáját és adómentessé teszi az alapvető élelmiszereket. Az üzemanyag ára ezzel – átszámítva – 400 forint alá süllyed. Orbán Viktor és a Fidesz korábban erre azt mondta: ilyesmi nálunk nem lehetséges.

Drasztikus intézkedésekkel szorítja vissza a drágaságot a lengyel kormány. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a G7 gazdasági szakportál értesülései alapján komoly inflációellenes csomagot jelentett be, mely szerint

a benzin és a gázolaj forgalmi adóját az eddigi 23 százalékról 8 százalékra csökkentik!

Az alacsonyabb áfakulcs miatt a benzin és a dízel ára 50-55 forintnak megfelelő zlotyval csökken majd, emiatt a jelenlegi árfolyamon számolva 400 forint alá mehet az üzemanyagok literenkénti ára.

A Fidesz korábban azt mondta, hogy ez nem lehetséges. most kiderült, hogy mégis, és lengyelek most megcsinálják.

Morawiecki kitért arra is, hogy a tervre az Európai Unió még nem bólintott rá, egyelőre várják az állásfoglalásukat, de ennek ellenére belevágnak.

Ilyen az, amikor egy kormány nem csak dumál, hanem valóban az embereket képviseli.

A lengyel kormány már korábban bejelentette azt is, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját nullára csökkenti, azaz megszünteti, ám ennek részleteit szintén csak a jövő hétre ígérik. Ez azt jelenti, hogy az élelmiszerek ára is jelentősen csökkenhet – no persze csak Lengyelországban, mert nálunk a Fidesz és Orbán Viktor nem annyira tökös, hogy ilyesmit meglépjen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!