Nincs több kibúvó: azonnali hatállyal bevezették a kötelező oltást

AP photo: Riccardo De Luca

Az olasz kormány azonnali hatállyal kötelezővé tette az új típusú koronavírus elleni védőoltás felvételét minden 50 év fölötti személynek – írja az MTI. Az érintetteknek június 15-ig kell beadatniuk a vakcinát.

A drasztikus lépésre azután került sor, hogy szerdán Olaszországban

 csaknem 190 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak,

amire eddig még nem volt példa az országban, ahol eddig több mint 138 ezren haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe. Az olasz szabályozás eddig is szigorúbb volt mint a hazai, a jelenléti munkavégzéshez eddig is teszt volt szükséges, ami innentől kezdve nem lesz elegendő az 50 évnél idősebbek esetében.

Mario Draghi kormánya az egészségügyben és az oktatásban dolgozók számára már korábban kötelezővé tette az oltás felvételét. Eddig az olaszok csaknem háromnegyede már az oltás mindkét adagját felvette, 35 százalékuk pedig már az emlékeztető harmadik oltást is megkapta.

Az olasz kormányon kívül a görög és az osztrák kormány tervezi a kötelező oltás bevezetését, január 16-tól a 60 évnél idősebbeknek kell kötelezően oltakozniuk Görögországban, míg Ausztriában ennél jóval szélesebb körben tennék kötelezővé az oltást, a jövő hónaptól a 14 évnél idősebbeket kötelezhetik a vakcina felvételére.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!