Szép lassan összedől Orbán kártyavára – Sorban hullnak a kormány emberei!

Forrás: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Komoly fejfájást okozhat Orbán Viktornak, hogy az utóbbi időben több emberét is bűncselekménnyel vádolták. Legutóbb Völner Pál került szorult helyzetbe, most pedig egy kormánybiztosról került elő egy hangfelvétel.

A Népszava birtokában lévő anyag szerint, a decemberben titokban rögzített anyag, egy budapesti szállodában tartott találkozón készült, ahol Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója tárgyalt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) néhány tagjával, akik a kormánypárti Lungo Drom képviselői és szövetségesei.

Sztojka a kiszivárgott hangfelvételen az általa vezetett főigazgatóság útján kínált szerződéseket azoknak, akik “ebben a körben benne vannak”.

“Nem az a cél, hogy rosszul járjatok. Idáig, aki ebbe a körbe beült, szerintem rosszul nem járt” – jelentette ki a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos a felvételen, illetve elhangzott tőle az is, hogy “Félre ne értsetek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni”, aztán mégis azt kezdte el fejtegetni, hogy politikai és szakmai teljesítményt várnak el mindenkitől.

Sztojka a találkozón azt is egyértelművé tette, hogy pozíciója révén “mindenkiről tudok sok mindent, azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan”!

Az MSZP az ügy kirobbanását követően felszólította Sztojkát, hogy mondjon le minden kormányzati pozíciójáról, mivel az eddig napvilágra került anyagokból az olvasható ki, hogy Farkas Flórián pénzosztó szerepét ő vette át.

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy a korrupció oda-vissza működik Fideszben: Völner Pál papírzacskókban fogadott el milliókat bizonyos ügyek elintézéséért, Sztojka Attila pedig szerződésekkel vásárolja meg a „körön belül lévő” politikusok hűségét” – írja a párt a közösségi oldalán.

Az MSZP szerint ezek után Pintér Sándornak is tisztáznia kell, hogy a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak mégis milyen rálátása van a titkos megfigyelésekre. Továbbá ki kell vizsgálni, hogy Sztojka Attila milyen szerződéseket kínált a „körön belül lévő” politikusoknak és cserébe pontosan mit várt el tőlük.

“A Sztojka Attila által elmondottak nemcsak méltatlanok egy kormányzati tisztségviselőhöz, hanem hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúját is felvetheti, ezért az MSZP felszólítja Sztojka Attilát, hogy mondjon le minden kormányzati pozíciójáról!

A Fidesz fél a hatalma elvesztésétől, ugyanis láthatóan már csak vesztegetéssel, fenyegetéssel, megfigyelések útján tudja egyben tartani a politikai közösségét.

Ezek az esetek mutatják be, hogy a különböző ügyekben hogyan szeli át az egész Orbán-kormányt a korrupció és a megfigyelési botrány.

Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre” – zárja bejegyzését a szocialista párt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!