Jakab Péter tovább ekézi Márki-Zayt: Orbán hátradőlhet, ha így folytatja

A Jobbik elnöke Márki-Zay Péternek azt az újévi nyilatkozatát bírálta, melyben kétségbe vonta, hogy a Fidesz növelni tudta a táborát 2018 óta, mivel a koronavírus-járvány alatt rengeteg Fidesz-szavazó nyugdíjas is életét vesztette.

A kormánymédia, kiforgatva Márki-Zay nyilatkozatát, azzal vádolta az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy örömét fejezte ki a fideszesek halála miatt, holott a politikus csak rámutatott, hogy a kormánypárt vélhetően nemhogy nem növelte a táborát, de még vesztett is belőle a kormány gyalázatos járványkezelésének köszönhetően.

Jakab, csatlakozva a Fidesz-média csúsztatásaihoz, a Jobbik pártlapjának adott interjújában úgy fogalmazott:

Egészen abszurd maga a felvetés is, hogy a COVID áldozatai között milyen arányban vannak fideszes vagy ellenzéki szavazók. Politikusként két dolog érdekelhet: hogy a gyászolók minél hamarabb megnyugvást találjanak, és hogy a kormány elhibázott járványkezelése ne szedjen több áldozatot. A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem.

Hogy Jakab miért érzi hónapokkal az előválasztás után továbbra is szükségét annak, hogy nagy nyilvánosság előtt támadja az ellenzék közös jelöltjét, ahelyett, hogy zárt ajtók mögött osztaná meg az észrevételeit/kritikáit, nehezen érthető. Elképzelhető, hogy a székét félti Márki-Zaytól, aki győzelme esetén átvehetné Jakabtól az ellenzék jobboldalának vezetését, de az is lehet, hogy szimplán csak személyes ellentétek állnak a két politikus között. Egy biztosnak látszik:

minél tovább ekézi jakab az ellenzék vezetőjét, annál inkább csökkenti a kormányváltás esélyét.

Ezt értette meg Gyurcsány Ferenc is, aki hétfőn felszólította a Márki-Zay leváltását követelő DK-sokat, hogy támogassák az ellenzék közös jelöltjét. Gyurcsány úgy fogalmazott: “Lassan meg kellene érteni, hogy vagy Márki-Zayval győz az ellenzék, vagy senkivel”. Tetszik vagy sem, Márki-Zay a közös jelölt, ez már a választásig így marad, a miniszterelnök-jelölt nyílt kritizálása nem segíti a kormányváltás esélyét. Nem véletlen, hogy Orbánt sem kritizálja senki a fideszes oldalon.

Bővebben Gyurcsány felhívásáról itt írtunk:

Gyurcsány váratlan felhívást intézett minden DK-shoz: ezt el kell olvasnod

Márki-Zay kedden részben egyébként Jakab szavaira is reagálhatott, amikor Facebook-oldalán a nagy port kavart nyilatkozatát úgy kommentálta:

Most van az a kampány, ahol mindenből hazugság lesz. Kiforgatják a szavaimat, soha ki nem mondott mondatokat adnak a számba. Amiről beszéltem, azt most is tartom: a kudarcos járványkezeléssel a Fidesz éppen azoknak az idős embereknek az életét tette leginkább kockára, akik talán a legjobban bíztak bennük. Ez lemoshatatlan szégyen!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!