Idén is van minek örülni: Tovább emelkedik a parlamenti képviselők fizetése!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Nem sokan örülhetnek annyira a béremeléseknek, mint a politikusok. Bár tavaly többeknek is emelkedett a fizetése, azt javarészt elvitte az infláció, így nem igazán keletkezett többletük.

Az országgyűlési képviselőknél azonban más a helyzet.

Az Orbán-kormány élve a kétharmados többségével 2018-ban megszavazta, hogy a saját béremelésük minden évben automatikus legyen!

Az ezt lehetővé tevő jogszabály szerint, a képviselők az előző évi bruttó átlagkereset háromszorosának megfelelő összeget kapják, így ha emelkedik az átlagbér, akkor az ő fizetésük is automatikusan magasabb lesz – közölte az rtl.hu.

Ennek értelmében idén márciustól egy országgyűlési képviselő fizetése akár 75 ezer forinttal is emelkedhet, tehát a parlamenti bruttó alapbér már elérheti az 1,3 millió forintot. A legjobban pedig a házelnök jár majd, mivel a Fidesz által létrehozott szabályozás értelmében Kövér László akár 200 ezer forinttal is többet kaphat idén, mint 2021-ben.

A portál számításai szerint az idei automatikus emelésnek köszönhetően Kövér fizetése bruttó 3,5 millió forint lesz havonta!

Kár, hogy a kormánypárti politikusok csak a saját fizetésük emelését automatizálták.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!