Rémisztő, miről beszélt a halála előtt Homonnay Gergely: figyelem, megrázó poszt!

Perintfalvi Rita karácsony előtt vendégeskedett Homonnay Gergelynél Rómában, az író ott mesélte el neki, hogy folyamatosan megfigyelik, követik őt, állandó rettegésben éli az életét.

Amikor Gergőnél voltam, szinte minden nap arról beszélt, hogy mennyire fél Magyarországra jönni, hogy fenyegetések érik, hogy megfigyelik, követik a mozgását, tudják, hol ül a repülőn, amikor hazautazik, várják a reptéren stb. De félt elárulni a római címét is, nehogy ott is utána tudjanak menni. Még a könyvemet is inkább személyesen vette át, nem akarta, hogy postával küldjem ki neki. Gergő rettegésben élt odakint is. Egyik éjszaka egészen konkrétan arról beszélgettünk, hogy vajon eljutunk-e oda Magyarországon is, hogy politikai célzattal meg lehet gyilkolni embereket. A válaszát sejthetik

– írta Perintfalvi a posztban.

Mint megosztotta: rendkívüli módon nyugtalanítja Homonnay váratlan halála, hiszen tudja, hogy nem akárki volt, hanem egy politikai aktivista, ellenzéki véleményformáló, aki ellen már évek óta uszít a kormányzati média. “Céltáblája lett a hergelésnek, a gyűlölködés legkülönbözőbb formáinak mind online, mind offline módon. Egy idő óta bizonyos kormánypárti médiafelületek közösen is hergelték az olvasótáborukat ellenünk. Gergő nagyon komoly és rendszeres politikai kritikát gyakorolt pl. Novák Katalinnal szemben, akit most jelöltek köztársasági elnöknek. És a választási küzdelem jelenleg olyan mértékű agresszióval van körülövezve, amit soha eddig még nem tapasztalhattunk” – fogalmazott az írónő.

Kiemelte ugyanakkor, hogy

nem szeretné azt a látszatot kelteni, mintha bárkinek, pl. a kormánynak köze lett volna Homonnay halálához.

Mint kifejtette:

Mert semmit nem tudunk még. Amit én tudok, az az, hogy az ottlétem négy és fél napja alatt drogfogyasztásnak semmiféle jelét nem tapasztaltam sem Gergő testén, sem a viselkedésén, sem a lakásán. Ami persze nem bizonyít semmit, hiszen nem láttam a teljes életét

– írta Perintfalvi, arra kérve minden ellenzéki politikust, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megnyugtatóan tisztázódjanak Homonnay tragikus halálának a körülményei.

Czeglédy Csaba is megszólalt a tragédiáról, erről bővebben itt írtunk:

Kitálalt Homonnay Gergely barátja: Nagyon félt, hogy a hatalom el akarja távolítani

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!