Kitálalt Homonnay Gergely barátja: Nagyon félt, hogy a hatalom el akarja távolítani

Karácsony előtt 4-5 napot együtt töltöttem vele és Erzsivel Rómában, rengeteg közös tervet szőttünk. Gergely boldog volt és szerelmes, de nagyon félt, hogy bántani fogják. Nem tudom elképzelni sem, hogy mi történhetett vele

– írja Perintfalvi Rita a Facebook-oldalán.

Mint ismert: szombaton holtan találtak rá egy római törökfürdőben Homonnay Gergely íróra, ellenzéki aktivistára. Az első információk szerint szívleállás okozhatta a halálát. Homonnay személyes holmijai között egy ismeretlen eredetű fehér port tartalmazó zacskót, valamint egy kis fiolát is találtak, amiben sajtóhírek szerint GBH (közismertebb nevén: Gina) lehetett. Hogy a drog vezetett-e a férfi halálához, egyelőre nem tisztázott.

Sokan a közösségi médiában gyanújuknak adtak hangot, hogy esetleg idegenkezűség is szerepet játszhatott Homonnay halálában, de ezt a rendőrség kizárta. Ez nem csillapította a kétkedő hangokat, miután az író rendszeresen kapott halálos fenyegetéseket. Néhány nappal Homonnay-t halála előtt azzal vádolták, hogy ő állhat az Ördög ügyvédje nevű blog mögött, aki januártól leleplezéseket ígért Varga Judit igazságügyi miniszterről. Többen emiatt felvetették a kormány esetleges érintettségét is a halálában.

Erre reflektált Czeglédy Csaba egy hétfői bejegyzése is, amiben azt írta:

Lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni, mi okozta valójában Homonnay Gergely halálát, azonban sokat elárul a mai magyar viszonyokról, hogy többekben rögtön felmerült: azért halt meg, mert a hatalom útjában volt. Egy közeli barátja éjjel meg is írta: Gergő nagyon félt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!