Gyurcsány váratlan felhívást intézett minden DK-shoz: ezt el kell olvasnod

Gyurcsány
Forrás: Gyurcsány Ferenc / Facebook

Akkor egyenesen. Nem lesz ez így jó. Vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz. Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel. Lassan meg kellene érteni.
Tudom, hogy innen vagy onnan nézve, mindenkinek lehet megjegyzése. De ezek egy pont után nem fontosak. És eljött ez a pont

– írta Gyurcsány Ferenc hétfőn kora reggel a Facebook-oldalán.

A poszt előzménye, hogy az utóbbi hetekben megszaporodtak a csalódott DK-s kommentek a közösségi oldalakon, akik Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti leváltását követelték. Sok DK-s szemlátomást továbbra sem tudta túltenni magát azon, hogy nem Dobrev Klára lett a közös jelölt. A Fidesz terve bejönni látszott, hogy az ellenzéki szavazókkal veresse szét az ellenzéki összefogást. Többen a Fidesz belső aknamunkájának tulajdonítják azt az álfelmérést is, ami a 444-en jelent meg először, és ami óriási előnyt jelzett a Fidesznek az összefogással szemben. (Ezt azóta több kutatócég is egyértelműen cáfolta – részletek: ITT és ITT -, az ellenzékiek azonban egymásnak estek, felelősöket keresve. A DK-sok általánosan ezt Márki-Zayban találták meg.)

A DK elnöke most világossá tette a DK-soknak: eljött az újév, és ezzel véget értek azok az idők, amikor az ellenzék megengedhette magának, hogy a belső vitáira fókuszáljon. Alig pár hónap maradt a választásig, most az egységnek van itt az ideje.

Tudom, nincs könnyű dolga annak, aki a magyar nyilvánosságból akar tájékozódni. Elfogadom, hogy időnként nem lehet nem megszólalni felelős közembereknek.
De írom, mi, akiket képviseletekkel bíztatok meg, tisztességes erőfeszítést teszünk azért, hogy jó megoldásokat találva győzelemre vigyük a polgári, európai Magyarország ügyét. Most segítene, ha többen értenék ezt a sokszor gyötrő belső küzdelmet is, és csendesen támogatnák közös ügyünket

– fogalmazott a posztban Gyurcsány.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!