Vásárhelyi Máriának elakadt a szava: Nem hittem el, amit szilveszterkor a köztévén láttam

A szociológus Facebook-oldalán mesélte el, hogy szilveszterkor belenézett az RTL Klub és a köztévé műsorába is. Mialatt a kormányzati holdudvar által “nemzetidegen”-nek, “gonosz multi”-nak tartott RTL-en azt tapasztalta, hogy tisztességgel megemlékeznek a járvány áldozatairól, az egészségügyi dolgozók és orvosok fáradhatatlan munkájáról, valamint egy rövid dokumentumfilmben az SMA-ban szenvedő kis Zente fejlődéséről, a közpénzekből fenntartott, elméletileg a közjót szolgáló állami televízió adásában

még az év utolsó óráiban is szégyentelenül a Fidesz-propagandát nyomatták.

Vásárhelyi a következőképp foglalta össze a tapasztalatait:

  • [a köztévében] a műsorvezető éppen annak örvendezett, hogy Magyarország a szabadság birodalma, mert míg “szerencsétlen olaszok, franciák, németek, spanyolok most, Szilveszter éjszaka az otthonaikban kuksolnak és mindenféle tiltásokkal korlátozzák őket szabadságukban”, nálunk a közterek tömve vannak, az emberek egymás nyakába lihegve üvöltöznek, trombitálnak, énekelnek és egymás lábát taposva táncolnak és azért van itt ennyi külföldi, mert ők is egy kis szabadságra vágytak.
  • Ezt követően pedig levetítették a miniszterelnök – Rákosi elvtársat megszégyenítően önimádó, primitív, giccses, hányingerkeltő kisfilmjét – amelyből megtudhattak, hogy Magyarország előre megy, nem hátra. Miközben az év utolsó hetében Ausztriában naponta átlagosan 17 , Izraelben 1, Magyarországon viszont 126 (!) ember halt meg a pandémiában. A műsorvezető pedig szemrebbenés nélkül hazudta bele a kamerába, hogy persze érthető, hogy mi ilyen felszabadultan mulatunk, hiszen a 3. oltások beadásában messze Európa előtt járunk. Azt természetesen elfelejti hozzátenni, hogy nálunk azért megy viszonylag gyorsan a 3. oltás beadása, mert az az 500 ezer, szerencsétlen, 60 feletti ember, akit példátlan felelőtlenséggel kínaival oltottak, amint lehetett, elrohant felvenni a 3. oltást, hogy legalább minimális védettséget szerezzen.
  • És közben körkapcsolás városról-városra, az összes riporter a magyar szabadságot élteti, maszk, távolságtartás nem létezik, két hét múlva pedig már senki nem fog emlékezni arra, ahogyan az adófizetők pénzéből fenntartott, a közjót szolgálni hivatott állami televízió azt ünnepelte, hogy azokban a napokban, amikor a covid-járvány korábban soha nem látott gyorsasággal terjedt szerte a világon, a magyar média arra buzdította nézőit, hogy minél többen kerüljenek olyan helyzetbe, amelyben a legnagyobb eséllyel kaphatják el a fertőzést, és a magyar államot dicsőítette, amely szerint a szabadság felsőfoka az, ha mindenki szabadon kaphatja el, és esetleg halhat bele az évszázad legsúlyosabb járványába.

Hát így megy előre Magyarország

– kommentálta a propagandát keserűen Vásárhelyi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!