Borulnak a csontvázak Orbánra: máris itt az újabb botrány, amit nem tudott elsikálni Polt

Hadházy Ákos számolt be a Fidesz legújabb botrányáról, melyet szemlátomást Völner Pál ügyéhez hasonlóan képtelen volt elsikálni Polt Péter. Az ügyre egy írásbeli kérdés nyomán derült fény, melyet Hadházy tett fel a legfőbb ügyésznek. Az ügyészség a Tarlós-korszak egyik közbeszerzési ügye kapcsán rendelt el nyomozást, egy jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező cég, a SYS IT Services Kft. ellen.

A szálak elég magasra vezettek: Hadházy szerint ennek a nyomozásnak köszönhető, hogy

leváltották a nyáron Sors László NAV-elnököt.

Mint a képviselő fogalmaz: “Valami nagy zavar van az erőben, a főügyész ugyanis újabb nagyon nagy hal ellen zajló nyomozást ismert el. Válasza szerint nyomozás folyik a BKV Tarlós István idején kötött 19 milliárdos informatikai szerződése ügyében és a szálak egészen magasra vezetnek! Megéri sűrűn levelezni Polt Péterrel, néha egészen hihetetlen információkat is megerősít, még akkor is, ha amúgy nem szeretné nagy dobra verni ezeket. A legfőbb ügyész csak annyit válaszolt legutóbbi kérdésemre, hogy igen, van nyomozás egy bizonyos közbeszerzés ügyében, sőt, már gyanúsított is van. A NAV nyomoz “jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás” gyanúja miatt, mégpedig a SYS IT Services Kft-t érintő ügyben.”

Hadházy szerint az ügy megértéséhez vissza kell ugrani 2019-be, a Tarlós-féle budapesti vezetés utolsó hónapjaiba. A BKV az év elején írt ki közbeszerzést informatikai fejlesztési és üzemeltetési feladatok elvégzésére. Csak egy ajánlat érkezett, a Sys IT Services Kft. öt évre 19 milliárd forintért vállalta a munkát. A cég egyik tulajdonosa Várszegi Zsolt, akinek a neve a parkolási ügyekből lehet ismerős: az ő nevével is fémjelzett SIS Parking Kft. volt az egyik tagja azoknak a konzorciumoknak, amelyek többek között Újbudán, majd Zuglóban is veszteséges parkolási rendszert építettek ki. A cég alvállalkozóként a NER-kedvenc 4iG-t és a Magyar Telekomot jelölte meg.

Információim szerint az alvállalkozók nem, vagy nem teljesen végezték el a munkát, ellenben számláztak, vagyis munka nélkül kaptak pénzt az adófizetők kárára. Az ügy szálai az egyelőre meg nem erősített hírek szerint igen magasra érnek. Lehet, hogy máris vezéráldozatot követelt a nyomozás, hiszen – úgy tudom – köze lehet Sors László NAV-elnök idén nyári leváltásához (akinek a bűne az lehetett, hogy nem tudta időben leállítani az eljárást)

– írta Hadházy, hozzátéve: az ügy ismét egy jó példa arra, hogy elég egyetlen tisztességes nyomozó vagy ügyész, aki nem engedi elsikálni az ügyet, akkor végig lehet csinálni.

Ezt kell majd csinálni sok más ügyben is a kormányváltás után: támogatni kell a nyomozókat, hogy következetes, szívós munkával végigvigyék az eljárást, ne engedjék elbizonytalanítani magukat!

– zárta a posztot a képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!