Elkezdődött? – Börtönbe kerülhet Orbán egyik bizalmas embere!

Fotó: Ronald Zak/PA

Közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség, mely szerint kezdeményezik Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A fideszes képviselő ellen felhozott vádak között szerepel a hivatali vesztegetés, illetve más bűncselekmények miatt is folyik ellene nyomozás,

így az Ügyészség kezdeményezi Völner mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlés elnökénél.

Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

A közleményben kiemelik, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy dr. Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A fideszes képviselő a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Völner cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti – írja a Legfőbb Ügyészség, majd hozzáteszik:

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mivel az országgyűlési képviselővel szembeni büntetőeljárás lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik csak lehetőség.

Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll – zárja közleményét az Ügyészség.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!