Orbán pofára esett Varsóban – Meghiúsult a nagy terve!

Bár korábban a hazai állami hírügynökség is nagy reményeket fűzött az európai konzervatív pártok vezetőinek Varsói Csúcstalálkozójához, az mégsem úgy alakult, mint ahogy azt Orbán előzetesen tervezte.

A hivatalos tájékoztatás szerint az Európai Unió jövőjéről és a konzervatívok jövőbeni együttműködéséről szólt a tárgyalás, azt mégis sokan úgy harangozták be, mint az alternatív jobboldali pártok új európai frakciójának megalakulása.

A találkozóra ellátogatott Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke, Jaroslaw Kaczynski, a lengyel Jog és Igazságosság elnöke, valamint Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

A nagyszabású és reményekkel teli találkozó azonban nem a várt irányba haladt, mivel a két olasz jobboldali párt vezetője közül egyik sem jelent meg az eseményen, egyéb elfoglaltságaikra hivatkozva.

Ez Orbánt hatalmas pofonként érhette, mivel korábban Matteo Salvinit a legközelebbi szövetségeseinek egyikeként tartotta számon.

A 444.hu közlése szerint a tárgyaláson résztvevők közül néhányan próbálták a külvilág felé azt kommunikálni, hogy milyen fontos témákat boncolgatnak, ez azonban úgy kevésbé volt hihető, hogy az egyeztetés ideje alatt még a magyar miniszterelnök is a rezsicsökkentésről posztolt a közösségi oldalán.

A jelek szerint tehát nem sikerült komoly szövetségeket kötnie Orbánnak Varsóban, pedig nagy szüksége lenne rá azok után, hogy páros lábbal rúgták ki a Fideszt az Európai Néppártból!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!