Lehervadt Orbán arcáról a mosoly – Kíméletlenül nekimentek a rádiós interjúja után!

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújára reagálva osztotta ki a miniszterelnököt Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, aki szerint “Orbán már megint sunnyog!”

Tóth szerint a kormányfő csak azért jár el minden péntek reggel a “közszolgálati” rádióba, hogy mellébeszéljen.

Mindenről beszélt, csak arról nem, hogy szociális és egészségügyi válság van, Magyarország vezeti a halálozási statisztikát!

Orbán Viktor egy szót sem szólt arról, hogy már több mint 35 ezer honfitársunkat elveszítettük. Annyit sem mondott, hogy „részvétem”, vagy hogy „sajnálom”. Semmi együttérzés, semmi felelősségvállalás! Pedig egy éve ő maga mondta: „a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában lehet mérni.” Ha így van, Orbán és kormánya kudarcot vallottak! – írja az MSZP közösségi oldalán Tóth Bertalan, aki szerint a miniszterelnök a többi áldozatról sem beszélt. Azokról, akik az elhalasztott műtétek és az elhanyagolt megelőzés miatt kerültek kritikus helyzetbe. Az ő sorsuk sem érdekli Orbán Viktort, meg sem említette őket.

A miniszterelnök azonban nem csak a halálozási statisztikákról, de a brutális drágaságról is gyáván hallgatott.

A pénzünk napról napra kevesebbet ér a boltokban, soha nem volt ilyen drága a kenyér, soha nem volt ilyen gyenge a forint. Hatalmas államadósság, tönkretett forint, gyorsuló pénzromlás: ez Orbánék karácsonyi ajándéka!

Tóth bejegyzésében kiemeli, hogy miközben a miniszterelnök csak tereli a szót a valódi problémákról, Magyarországon szociális válság van. Az öntömjénező pótcselekvések helyett pedig arra lenne szükség, hogy szociális, esélyteremtő fordulatot hajtson végre a kormány Magyarországon.

“Erről beszélnek szakértők, szociológusok, ezt képviseli az MSZP és a Párbeszéd szövetsége is, és ebben ma már a demokrata választási szövetség pártjai között is egyetértés van.” – írja az MSZP társelnöke, aki szerint ahhoz, hogy valódi változás következzen be hazánkban, először kormányváltás kell végrehajtani.

Látjuk, hogy a Fidesz nem tudja megvédeni az országot sem a járványtól, sem pedig a brutális drágaságtól, embertelen politikája érzéketlen a segítségre szoruló, cserbenhagyott csoportok gondjai iránt. Orbánéknak bukniuk kell, hogy a lecsúszottak vagy a lecsúszás szélén állók tömegei is esélyt kapjanak a biztos megélhetésre, a jobb életre” – teszi hozzá Tóth Bertalan.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!