Kimondták Strasbourgban: Kövér László egy cenzor

Győztem Kövér Lászlóval szemben Strasbourgban! Nagy meccs volt, de mostantól Kövér Lászlónak hivatalos papírja van arról, hogy egy cenzor. Márpedig ha egy nemzetközi bíróság (aminek magyar tagja is van jelen ügyben Paczolay Péter személyében) arra jut, hogy egy országban a házelnök egy cenzor, és ezt háromszor le is írja, annak az országnak a kormánya vagy megköszöni a házelnök munkáját és elküldi, vagy ki nem ejti a száján többet azt a szót, hogy jogállam. Más lehetősége innentől kezdve nincs

– számolt be Szél Bernadett a Facebook-oldalán.

A képviselő azután fordult a bírósághoz, hogy 2015-ben Kövér László figyelmeztetés nélkül megvonta tőle a szót, amikor felhívta a figyelmet a dolgozói szegénység áldozataira. A nemzetközi bíróság most arra jutott: a fideszes házelnök intézkedése nem felelt meg az Országgyűlési törvényben előírt eljárásnak.

A bíróság az eset kapcsán indoklásában azt írta:

Így nem állapítható meg, hogy a kérdéses intézkedés megfelelt volna az Országgyűlési törvényben előírt eljárásnak. Ezenkívül közvetlen cenzúra volt, mivel azonnal megakadályozta, hogy az első kérelmező [Szél Bernadett] kifejtse véleményét anélkül, hogy [a házelnök] kevésbé korlátozó intézkedést alkalmazott volna vagy akár csak megfontolta volna más eszköz alkalmazását.

Szél Bernadett szerint Kövér léte a magyar politikában annak a világos bizonyítéka, hogy Magyarország már nem jogállam és már nem demokrácia.

Amikor nyerünk, egy pillanatra teljesen élesen látszik az, hogy nem mi “rendetlenkedünk”, hanem a fideszes politikusok élnek vissza rendre a hatalmukkal, és ez a bíróság, ezzel szemben nincs apelláta. Két tanulság van számunkra: az egyik, hogy a pereket végig kell vinni, a másik, hogy igenis igazunk van, ne hagyjuk lenyomni magunkat, tartsunk ki, tegyük bele az energiát és tegyünk rendet a saját hazánkban! Ki a cenzorokkal a magyar parlamentből!

– fogalmazott a posztban a képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!