Orbán tyúkszemére léphet az EU – Hatalmas összefogás készülődik!

Egyre nagyobb teret kapnak az álhírek az Európai Unióban, amik hatalmas károkat okoznak az egységnek. Ez ellen lépnének most fel egy közös hírügynökség létrehozásával!

Brüsszelben lenne a központja annak a nemzetközi hírügynökségnek, mely az Európai Unió 16 nemzeti hírügynökségét vonná be a munkába, és így, közös erővel szállnának szembe a demokráciát fenyegető álhírekkel – adta hírül a Die Presse információi alapján a Népszava.

A közös munkát első körben csak két évre tervezik, mely 1,8 millió eurós támogatást kapna. Az összefogás irányítása a német DPA feladata lesz, de helyet kap a munkafolyamatokban a francia AFP, az olasz ANSA, a román Agerpres, továbbá boszniai, horvát, észak-macedón, szlovén, szerb és szlovák hírügynökség is,

azonban a Magyar Távirati Irodát nem keresték meg, hogy működjön együtt a szervezettel!

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos kifejtette, hogy a közös hírügynökségre azért van szükség, sok olyan ország van, ahol egyrészt pénzügyi, másrészt politikai okokból nem számol be hitelesen és függetlenül a sajtó például az európai integrációról. A járvány pedig sokak szemét felnyitotta, hogy milyen elképesztő káros hatása van a dezinformációnak és az álhíreknek.

A Die Presse cikke kiemeli továbbá azt is, hogy a magyar és lengyel sajtó helyzete kritikus szinten áll, mivel a helyi kormányok hatalmas nyomást gyakorol rájuk, így pedig elképzelhetetlen azok függetlensége.

Magyarországon szerintük állami támogatással mennek azok az álhírek, miszerint Soros György a Bizottsággal karöltve szervezi a muzulmánok tömeges bevándorlását, míg Lengyelországban a kormány azt közvetíti, hogy nem írtak alá semmiféle szerződést, amely megengedné, hogy az Európai Bíróság beleszóljon a lengyel igazságszolgáltatás dolgába.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!