Orbán elengedte a magyarok kezét, ismét Magyarországon halnak meg a legtöbben

Magyarország ismét az első helyen áll a világon az újonnan lejelentett lakosságarányos Covid-halálozásban

szúrta ki a Telex.

A Worldometers statisztikai gyűjtőoldal szerint az egymillió lakosra számított, újonnan jelentett (tehát nem az eddigi összes) koronavírussal összefüggő halálozásban már Grúziát, Örményországot, Ukrajnát és Litvániát is megelőztük. A szerda reggeli legfrissebb adatok szerint Magyarországon a járvány következtében eddig 34 713 ember vesztette életét.

Az Our World in Data kimutatásán látszik, hogy az uniós országok között november 29-én került Magyarország az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátlag alapján. Ezen a grafikonon csak a jelenleg legkritikusabb helyzetben lévő EU-s országok láthatók.

Ezen a grafikonon pedig az összes ország aktuális Covid-halálozása tekinthető meg:

Hogy Magyarország miért teljesít rendre felül a koronavírus-halálozásban, ahhoz bizonyára hozzájárul a magyarok általános egészségügyi állapota, illetve az egészségügyi ellátórendszer katasztrófális helyzete, az alulfinanszírozottság, a munkaerőhiány és a kórházi fertőzések, de legalább ekkora szerepe lehet benne az Orbán-kormány tétlenségének, ami a gazdasági növekedés hajszolása érdekében a negyedik hullámot lényegében elengedte, érdemi védekezés nélkül “kezeli”.

Farkasházy Tivadar a kormány felelősségét a következőképp foglalta össze az új könyvében:

Farkasházy állítja: 15 ezer magyar ember élete szárad Orbán Viktor lelkén

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!