Hazugság volt a brüsszeli bemutató – Átverték a mozi vezetését, hogy levetíthessék a filmet

Forrás: Facebook.com / Elkxrtuk

Egészen elképesztő, hogy a fideszes propaganda-film brüsszeli bemutatója miatt még a mozi vezetőit is átverték, csakhogy célba érjen a kormány üzenete.

Ez derül ki legalábbis abból a levelezésből, melyet Ujhelyi István folytatott a mozi egyik vezetőjével.

Az EP-képviselő emlékeztetett: idén november 9-én tartották a kormánypárt által támogatott propaganda-thriller „nemzetközi bemutatóját” Brüsszelben, az egyik helyi moziban. A közmédia teljes puccparádéban ki volt rendelve az eseményre, a KESMA-birodalom összes platformja „óriási sikerről”, „átütő sikerről” és a film iránt érdeklődő tömegekről számolt be.

Ujhelyi szerint abba kár belemenni, hogy ugyan azon az estén tartotta Márki-Zay Péter a közösségi fórumát egy brüsszeli hotelben, melyen több mint kétszáz ember zsúfolódott össze, míg az „Elkxrtuk” bemutatóján jóindulattal is csak néhány lézengtek a Fidesz EP-delegációjának tagjai és munkatársai mellett.

A propaganda-film „nemzetközi bemutatójának” azonban nem ez az egyetlen fonáksága – írja a szocialista politikus, aki szerint a fideszes sajtó Deutsch Tamás nyilatkozatára hivatkozva arról számolt be, hogy egyesek megpróbálták „megfúrni”, illetve „szabotálni” a film bemutatóját.

Az ügy nem hagyta nyugodni Ujhelyit, így utánajárt, mi igaz a kormánypárti sajtó állításaiból, melyet végül bejegyzésében osztott meg:

“Érdekelt, hogy mi is történt valójában, illetve, hogy a nagy sikerre való tekintettel a brüsszeli mozi vetíti-e még a kormánypárti propaganda-thrillert. Az üzemeltető cég írásban arról tájékoztatott, hogy a filmet csak egyetlen alkalommal, aznap este vetítették,

de már ezt is megbánták.

Kiderült, hogy a mozinak fogalma sem volt előzetesen arról, hogy milyen film miatt bérelték ki a termet aznap estére, még annak pontos címéről is csak a vetítés előtti napokban értesültek, amikor valaki telefonon erről érdeklődött náluk.

Mint elmondták: nem hivatalos, hanem egy gmail-es emailcímről egyeztettek velük az esemény részleteiről, vagyis csak a bemutató előtt jöttek rá – némi kutatást követően -, hogy valójában egy konzervatív pártalapítvány bérelte ki a termet tőlük.”

Az EP-képviselőnek levélben a mozi egyik vezetője azt is elárulta, hogy ők nem szerettek volna semmilyen politikai párttal ilyen módon kapcsolatba kerülni, illetve külön kérték őket, hogy ne készítsenek fotókat az eseményről a teremben és a mozi előtt sem, de ezt a kérésüket megtagadták.
“Sok eseményünk, bemutatónk van a világ minden tájáról, sokan bérlik ki a termet hasonló célból. Általában minden rendben zajlik.

De most, sajnos átvertek minket”

– írta levélben Ujhelyi megkeresésére a mozi egyik vezetője, aki hozzátette: „sajnáljuk, ami történt, legközelebb óvatosabbak leszünk”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!