Rendkívüli esemény – Ilyen korábban még nem fordult elő!

Belgium Eu Diplomacy Politics Summit
Fotó: Francisco Seco / POOL / AFP

Korábban már sejteni lehetett, hogy Magyarország képes lesz bosszút állni a Norvég Alap körüli viták miatt, szerdán pedig be is következett az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó országok tanácsülésén.

A Brüsszelben tartott eseményen fogadtak volna el az uniós országok egy közös közleményt, melyet azonban Magyarország vétója miatt nem sikerült megvalósítani!

Ilyen még nem fordult elő az EU tagállamain kívül Izlandot, Liechtensteint és Norvégiát tömörítő együttműködési szervezet történetében

– írja a Népszava, ami idézte a tanácskozást elnöklő Anniken Huitfeldt norvég külügyminiszter szóvivőjét is:

“Tudomásul vesszük, hogy az uniós fél nem tudott belső konszenzusra jutni az EGT Tanács javasolt nyilatkozatáról, de biztosak vagyunk benne, hogy az együttműködés a korábbiakhoz hasonlóan folytatódni fog, mind az unió, mind a három ország érdekeit szem előtt tartva.”

A lap szerint ez lehetett a magyar kormány válaszlépése a Norvég Alap körüli vitákra, mely azért alakult ki, mert Orbánék nem voltak hajlandók belenyugodni, hogy a pályázaton győztes konzorcium ossza szét a civileknek járó 4 milliárd forintot. Az ügy végkimenetele az lett, hogy Norvégia végül megvonta a teljes 77 milliárd forintos támogatást Magyarországtól!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!