Karácsony lebuktatta a Fideszt: döbbenetes levélhez jutott hozzá a pártközpontból

A Fővárosi Közgyűlés tegnap közmeghallgatást tartott, melyen különböző ügyek kapcsán kérdezhették az állampolgárok a főváros vezetését. Karácsony Gergely beszámolója szerint számos fontos ügyben érkezett kérdés, a Margit-szigeti zajszennyezéstől a Római-parti árvízi védekezéséig.

Többen ugyanakkor olyan kérdéseket tettek fel, melyekről egyből gyanítható volt, hogy egyenesen a Fidesz pártközpontja diktálhatta le őket. Ezt egy levél is bizonyítja, ami eljutott Karácsonyhoz, és amit valóban a kormánypárt központjából küldtek. A levélben javaslatokat tettek a Fidesz-tagoknak arra, hogy mely ügyekre kérdezzenek rá a közgyűlésen.

Mi sem mutatja jobban a Fidesz demokráciafelfogását, hogy az alábbi levélben toborozták a tagjaikat, hogy a valódi állampolgári kérdések helyett az általuk feltett politikai kérdések hangozzanak el. Előre megmondva, hogy mik azok a témák, amelyek “felháborítják vagy közvetlenül érintik Önt és lakókörnyezetét”. Egyszerre volt röhejes és végtelenül szomorú, ahogy a zavarodott Fidesz-tagok a telefonjukból olvasták fel szó szerint a listán szereplő kérdéseket, úgy téve, mintha azok a sajátjaik lennének

– írta Karácsony.

Hozzátette: természetesen pártállástól függetlenül minden budapesti polgárnak joga van bármilyen kérdést feltenni a városvezetésnek, és nekik minden kérdésre kötelességük válaszolni. “Ez nekünk semmilyen problémát nem jelent. A történet csak egy újabb adalék ahhoz, hogy mit gondol a Fidesz a demokráciáról: a kérdések és a válaszok is a pártközpontban születnek” – fogalmazott a főpolgármester.

A levél a posztban tekinthető meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!