Uniós szervezet nézhet Orbánék körmére – Nem hagyják, hogy elcsalják a választást!

Múlthéten szavazta meg a kormánypárti többség azt a javaslatot, mely szerint a fiktív lakóhely létesítése vagy az abban való közreműködés nem lesz büntethető, így a lakóhely lényegében csak egy kapcsolattartási címmé degradálódik. 

Ez egyértelműen utat nyithat a választási csalás, a voksturizmus előtt!

A demokrácia ellen irányuló nyílt támadás miatt a Jobbik országgyűlési képviselője levelet írt a választások tisztaságán dolgozó Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ), hogy segítsen a hatékony fellépésben Orbánék választási csaláskísérletével szemben.

A Bizottság válaszából – melyet Dr. Lukács László Györgynek küldtek – kiderül, hogy a szervezet nagyon komolyan veszi az Orbán-féle trükköket,

így a voksturizmust lehetővé tevő javaslattal kapcsolatban már januárban Magyarországra látogatnak.

A képviselő bejegyzésében azt is kiemeli, hogy a választások tisztasága nem csak nemzetközi fellépés kérdése, azon is nagyon sok múlik, hogy az ellenzéki összefogás minden körzetbe tudjon szavazatszámlálókat küldeni, ezzel meggátolva a csalás lehetőségét!

“Ne engedjük, hogy elcsalják, vagy éppen rosszhiszeműen befolyásolják a 2022-es választásokat egyetlen egy faluban vagy városban sem! Szükség van mindenkire, akinek elege volt ebből a csaló blöffkormányzásból, és hajlandó őrködni a választások tisztasága felett!” – írja a párt a közleményében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!