Botrány – Milliárdos értékű PCR-teszteket semmisítenek meg!

Teljesen felfoghatatlan, hogy miért nem használta fel a kormány azokat a covid-teszteket, melyeket drágán megvásároltak majd utána hagyták lejárni!

A Jelen információi szerint közel 5 milliárd forint értékben hagyták porosodni egy raktárban a tavaly beszerzett PCR-tesztek, így azok szavatossági ideje lejárt, most pedig kénytelenek megsemmisíteni azokat.

A lap úgy tudja, hogy a tesztek selejtezését az Országos Kórház Főigazgatóság rendelte el, a megsemmisítést pedig a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft. végzi több mint 200 millió forintért!

Az 5 milliárd értékű PCR-tesztek beszerzését a Külügyminisztérium bonyolította, melyek között 3,4 milliárd értékben volt a Fosun típusú tesztből, 161 millió értékben a Clinomics és 1,355 milliárdért pedig a Maccura tesztjei álltak rendelkezésre.

Tehát a kormány ahelyett, hogy a milliárdos értékben legyártatott, ideszállíttatott és tárolt PCR-teszteket felhasználta volna ingyenes tesztelésre, inkább hagyták lejárni azokat és most újabb komoly összeget költenek arra, hogy ezeket megsemmisítsék!

A lap értesüléseit végül az Országos Kórházi Főigazgatóság nem cáfolta, közlésükben kitértek a válaszadás elől és csupán annyit írtak, hogy a kérdések megválaszolása veszélyeztetné feladatai ellátásában az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szervet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!