Váratlan bejelentést tett Szijjártó Péter a keleti vakcinákról

Jelenleg sem a Szputnyik, sem a Sinopharm oltóanyagok gyártóival nem állunk tárgyalásban újabb, Magyarországra irányuló szállítmányokról. A következő vakcinaszállítmányban egészen biztosan nem lesznek keleti vakcinák. Mind a Szputnyik, mind a Sinopharm szállítói teljesítették azokat a szerződéseket, amelyeket korábban megkötöttünk

– ezt Szijjártó Péter nyilatkozta az ATV kérdésére, hogy abban az 5 milliós vakcinaszállítmányban, amit még a meglévő 10 millión felül rendelt meg a kormány, nyugati oltóanyagok lesznek-e, például Pfizer, vagy keletiek, Szputnyik és Sinopharm.

A külügyminiszter kifejtette: a jelenlegi tárgyalásaik az orosz közvetlen állami befektetési alappal, amely a Szputnyik gyártását felügyeli, illetőleg a Sinopharmmal arra korlátozódnak, hogy a leendő nemzeti oltóanyaggyárban e két oltóanyagot licenc alapján gyárthassuk.

De szállításról nincsen tárgyalás, a következő szállítmányon keleti vakcina egyáltalán nem lesz

– jelentette ki.

Szijjártó retorikája merőben eltér attól, amit tavasszal folytatott a kormány, amikor minden, a keleti vakcinákra irányuló kérdésre vagy kritikára az oltásellenesség vádjával reagált a kormány, illetve amikor feltűnően ezeket az oltásokat propagálták. A kormány nyár óta feltűnően hallgatag a keleti vakcinákat illetően, sem amiatt nem vállalták a felelősséget, hogy sok idős ember egyáltalán nem szerzett védettséget a Sinopharmnak köszönhetően, sem arról nem számoltak be, hogy a Szputnyik-szállítmány egy jelentős részét ki kellett dobni, mert megromlottak még az újabb hullám kezdete előtt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!