Ez Orbánék egyik legnagyobb bűne – Ide vezetett 11 év esztelen kormányzás!

Bár vannak kiváltságosok, akiknek rendkívül jól megy a dolguk a Fidesz hatalomra kerülése óta, sajnos ez az ország lakosságának nagy részére nem mondható el!

A KSH adatai szerint, mintegy 1,8 millió magyar állampolgárnak kell nap mint nap szembenéznie a nélkülözéssel. Ezekkel az emberekkel a kormány egyáltalán nem törődik, miközben a miniszterelnök és baráti köre elképesztő vagyonokra tesz szert még a válság idején is. Ezért kijelenthető:

A Fidesz szegénységet szabadított az országra!

Sőt, olyan elképesztő állapotok vannak, hogy Magyarország már az Európai Unió egyik legszegényebb országa!

Erre azonban van megoldás: jövőre kormányváltásra van szükség! Az MSZP például célul tűzte ki, hogy a duplájára emelné a családi pótlék összegét, valamint a kisnyugdíjakat is növelné egy igazságosabb számítással.

A párt közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kiemeli célját, hogy egy olyan Magyarországot hoznának létre, ahol a jobb élet nem kiváltság, mert az emberek segítséget és esélyt kapnak. Ezért azt szeretnék, hogy a 2022-es kormányváltást követően a családi pótlék összege emelkedjen a duplájára, a gyes, valamint a gyet összege radikálisan növekedjen, és az összes családtámogatási juttatás értékállósága törvényben legyen biztosítva!

A kormányközeli álhírekkel ellentétben megtartanák a gyermekek utáni adókedvezményt, a négy- vagy többgyermekes anyák kedvezményét, illetve a 25 évnél fiatalabbak és az első házasok kedvezményét, sőt, emellett az alacsony jövedelmű, adókedvezményre jogosult családoknak kiegészítő családi pótlékot is adnának.

Ezen felül igazságossá tennék mind a nyugdíjemelés kiszámítását, mind a nyugdíjemelés elosztását is, mellyel lehetőség nyílna az időskori szegénység felszámolására és az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására, valamint kezdeményezni fogják, hogy a 28 500 forintos nyugdíjminimum a kormányváltás után emelkedjen a minimálbér 50 százalékára!

Ahhoz, hogy a változás útjára lépjen az ország, megszűnjön a NER rendszere, melyben csak a kiváltságosok részesültek a jóból, jövőre az ellenzéki összefogásra kell szavazni az országgyűlési választáson!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!