Keményen bírálta Orbánékat az EP-képviselő: “Nincs irgalom a járványon nyerészkedőknek!”

Fotó: AFP

Közösségi oldalán osztotta meg vasárnapi nyílt levelét Ujhelyi István EP-képviselő, aki kemény szavakat használva bírálta a járványon nyerészkedőket.

Az MSZP-s politikus szerint szinte a végtelenségig lehetne sorolni a Fidesz-elit elmúlt évtizedes bűneit, azonban Ujhelyi úgy látja, a legundorítóbb és leggyomorforgatóbb tettük a halálos covid-járványon való, állami szinten szervezett nyerészkedésük volt.

“Nehezen is találom a szavakat és kifejezetten vissza kell fognom magamat, hogy ne használjak durvább kifejezéseket ezekre az emberekre, de én akkor is kimondom:

aljas halálkufárok!

És bűnrészes benne mindenki, aki ehhez asszisztált, tűrt, vagy csak félrenézett.” – írja Ujhelyi, aki vérlázítónak tartja azt is, hogy a kormányzati megmondóemberek gőgös felsőbbrendűséggel oktatnak ki bárkit, aki kérdéseket tesz fel a járványkezeléssel kapcsolatban és döfik azonnal oda, hogy az ellenzék „oltásellenes”.

A szocialista EP-képviselő bejegyzésében hozzáteszi, hogy szerinte minősíthetetlen az a központilag szervezett korrupció, amely az elmúlt években rákos daganatként megmérgezte a magyar államot, de a pofátlan és nyílt lopások, lenyúlások, einstandolások mellett az egyik legaljasabb tettük a járványon való nyerészkedés!

Ujhelyi emlékeztetett, hogy a magyar kormány a Fidesz korábbi önkormányzati frakcióvezetőjének frissen alapított, referencia nélküli cégétől rendelt hárommilliárd forintért covid-teszteket és a zsíros üzlet után a cég egy borsodi cigánysorra bejelentett tinédzser nevére került.

Az MSZP politikusa kiemelte azt is, hogy a Fidesz elnökének főtanácsadójához köthető cég nyerte az egyik legtöbbet a mutyizott lélegeztetőgép-beszerzésen, majd hozzátette:

“Micsoda aljasság, hogy miközben emberek százait csomagolják fekete zsákokba, addig Ti közben a túlárazott beszerzéseken nyert hasznot számolgatjátok?!”

Ujhelyi szerint az is egy elképesztően aljas húzása volt a magyar kormánynak, hogy jelentősen túlárazott módon vásárolt kínai vakcinákat, de azt sem közvetlenül a gyártótól, hanem egy közvetítő cégen keresztül, amelynek környékén kormányközeli figurák bukkannak fel.

“Ötvenhétmilliárd forintot fizetett ki a kormány a magyar adófizetők pénzéből ennek a cégnek a kínai oltóanyagokért. Hogy miért ezt a céget, hogyan és miként választották ki, természetesen a szokásos, fideszes homály fedi” – írja nyílt levelében a szocialista EP-képviselő, aki szerint a NER szűk elitje, a kormányzat legfelsőbb köreinek aktív közreműködésével milliárdokat kaszált a halálos kórral küzdelmet folytató, elesett, magyar embereken.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!