Karácsony állítja: az orosz titkosszolgálat állhat a Fidesz lejáratóakciója mögött

Pénteken újabb Facebook-bejegyzésben reagált a Városháza-ügyként elhíresült fideszes álhírhadjáratra Karácsony Gergely.

Ha esetleg elvesztette volna a fonalat az ügyben, nem hibáztatnánk érte: a Fidesz-propaganda célja valószínűleg pont az lehetett, hogy az ügy folyamatos ismétlésével és minél zavarosabbá tételével kibogozhatatlanná tegye az átlagszavazó számára, hogy pontosan kik és mit követtek el. Minél zavarosabb az ügy, annál nehezebb eldönteni, hogy mi történt. Ennek nyomán történhetett, hogy az utóbbi napokban már Bajnai Gordon volt miniszterelnököt is belekeverték az ügybe, olyan leleplezőnek szánt hangfelvételeket nyilvánosságra hozva, mellyel azt a képet próbálták festeni róla, mintha sáros lenne a fővároshoz kapcsolt korrupciós botrányban, holott az egész ügyre egyetlen épkézláb bizonyítékot nem tudtak felmutatni az elmúlt hetekben.

Egyre világosabbnak tűnik, hogy a lejáratóhadjáratot jó előre megtervezték, és valószínűleg arra az esetre szánhatták, ha Karácsony nyeri az ellenzék miniszterelnök-jelöltségét.

Mint tudjuk, ez végül nem történt meg, de mint látható, ez nem akadályozta meg a Fideszt abban, hogy bevesse az ügyet.

Karácsony a posztjában hasonlóképp vélekedett, fideszes lejáratókampánynak nevezve az ügyet, azt állította: a Fidesz mellett

Putyin-párti oligarcháknak is közük lehet hozzá.

Karácsony szerint az újdonság az ügyben az orosz szál jelenléte, amit szerinte alátámaszt, hogy “az egész történet erősen idézi a klasszikus, megtervezett, a zavarkeltést célzó orosz dezinformációs kampányok technikáját”, másrészt, hogy

Nehezen képzelhető el, hogy a Magyarországon élő leggazdagabb család, a Fidesz jóvoltából kiemelt beruházást megvalósító, az orosz államhoz sok szálon kötődő Rahimkulovok irodájában folytatott beszélgetésről úgy készülhetett titokban hangfelvétel, hogy az az orosz titkosszolgálat és így a Putyin-rendszer tudta nélkül vagy akarata ellenére történt.

Karácsonyhoz csatlakozva korábban Bajnai is arról beszélt, hogy a feltételezhetően titkosszolgálati módszerekkel készített felvételek “részben manipuláltak, részben hazugak”. Karácsony a posztot azzal zárta, hogy az utóbbi időben rendszeresek az orosz beavatkozási kísérletek a szabad világ választásaiba a korrupt helyi politikai szereplők érdekében, most is ezzel állhatunk szemben, és ez vár ránk a következő pár hónap választási küzdelmei alatt.

(Telex nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!