Teljes kudarc és zavarodott kommunikáció – Kicsúszott az irányítás Orbán kezéből!

Úgy látszik, a világjárvány okozta problémákhoz nem tudott alkalmazkodni a magyar kormány, nem volt képes megfelelően kezelni a helyzetet, ez pedig teljes zűrzavart okozott náluk.

Persze lehetne örülni, hogy kicsúszott az irányítás Orbánék kezéből, de sajnos ez egyáltalán nem örömteljes pillanat, hiszen a kormány kudarca emberéleteket követel!

A miniszterelnök a truccpolitika elvét alkalmazva a homokba dugja a fejét, késve hozza meg a kellő döntéseket, mivel ezek olyan intézkedések, melyek ugyan életeket mentenek, de kevésbé népszerűek, Orbánéknak pedig az utóbbi még mindig fontosabb mint a felelős kormányzás!

Tóth Bertalan az MSZP társelnöke a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében kiemeli: a miniszterelnök nemrég azt írta az időseknek, hogy az oltásoknak köszönhetően sikerült megfékezniük a vírust, most azt jelentette be, hogy nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze csak ezután következik.

Az ellenzéki párt már hónapok óta arra próbálja felhívni a kormány figyelmét, hogy lépni kellene, hiszen folyamatosan emelkedik a fertőzöttek-, a kórházban kezeltek-, és az elhunytak száma.

Az MSZP közösségi oldalán megjelent bejegyzésben kiemelik: Orbán “azt is mondta – épp legutóbb –, hogy a kormánya nem tud meggyőzni több embert arról, hogy beoltassák magukat. Ezért aztán inkább az ellenzék pocskondiázására költenek tízmilliókat, mint az oltás népszerűsítésére vagy az oltás felvételének ösztönzésére.

Azt is említette, hogy „nem fogjuk tudni elkerülni, hogy a végén mindenki beoltassa magát”. Én eddig azt hittem, hogy ezt nem elkerülni akarják…” – írja Tóth, aki hozzáteszi, hogy a miniszterelnök mindezek mellett azt is monda, hogy a járvány terjedésével szemben ő és a kormánya tehetetlen!

“Szerintem nem tehetetlen, hanem tehetségtelen.

Vagy egyszerűen gonosz és emberellenes. Nagy különbség! De bármelyik is az igaz, Magyarországnak új kormány kell, hogy új korszakot kezdhessünk.

Sok tragédiát meg lehetett volna előzni, ha Magyarországnak felelős és az embereket szolgáló kormánya lenne. Ha legalább a járvány idején megemelték volna az egészségügy költségvetését, legalább az EU átlagának szintjére. Ha nem üldöztek volna el orvosokat és ápolókat. Ha figyelembe vették volna időben a szakemberek, orvosok, virológusok véleményét. Ha csináltak volna tisztességes szűrést és kontaktkutatást. A felsorolást hosszan lehetne folytatni, de mindennek az alapja a hiteles, gyors és teljes körű tájékoztatás” – írja az MSZP társelnöke, aki szerint a hiteles tájékoztatás helyett csak titkolózik a kormány, visszatartják azokat a fontos adatokat, amelyekből kiderülhetne, hogy mekkora a baj!

“A környékbeli országokban ezt mindenhol tudják, csak nálunk kapcsolja le a villanyt a Fidesz, hogy senki ne lásson semmit, a kötelező oltásról pedig döntsenek a cégvezetők, hogy Orbánnak ne kelljen ezzel bíbelődnie!

Ez minden, csak nem felelős kormányzás!

És persze oltani, oltani, oltani kell! Ezt követeljük mi, szocialisták, és ezt követeli a demokrata ellenzék már hónapok óta, de a kormány még a 6 milliós átoltottságot is csak keservesen érte el! Mi ez az impotens tehetetlenség? Nem ezért kérték a teljes felhatalmazást?”

Összefoglalva:

Orbánék tönkretették az egészségügyet, nem költenek rá elég pénzt, nincs szűrés és nincs hatékony oltáspárti kampány! Helyette van mellébeszélés, információ-eltitkolás és felelősséghárítás!

Orbánék terv és elképzelés nélküli szerencsétlenkedésének árát a magyar emberek fizetik meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!