Orbán teljesen kikelhet magából, ha ezt megmutatják neki!

Orban ideges őrjöng

Újabb közvélemény-kutatás mérte fel a politikai pártok állást Magyarországon, az eredmény azonban komoly aggodalmat válthat ki a kormánypártban.

Bár az ellenzéki előválasztás körüli pezsgés már lecsengett, az ellenzéki pártok népszerűsége mégsem kopott meg, legalábbis ez derül ki a Závecz Research legújabb felméréséből, melyet november 2. és 12. között végeztek kétezer ember részvételével.

A hvg.hu által közzétett adatok szerint, ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás, a választásra jogosultak mintegy 72 százaléka menne el voksolni. A kimagaslóan magas részvétel pedig nem a kormánypártnak kedvez,

jelenleg négy százalékkal előzi a Fidesz-KDNP-t az ellenzéki összefogás.

A szavazatok az alábbi módon oszlanak meg:

  • közös ellenzéki lista: 41 százalék
  • Fidesz-KDNP: 37 százalék
  • MKKP: 3 százalék
  • Mi Hazánk: 3 százalék
  • egyéb: 2 százalék
  • bizonytalanok: 14 százalék.

Érdekes azonban, hogy míg a felmérés az ellenzéki összefogást hozza ki győztesnek, a válaszadók 45 százaléka mégis úgy véli, hogy a Fidesz nyeri majd meg a választást, és csak 40 százalék gondolja azt, hogy az ellenzék lesz a nyertes. Ennek egyik oka az lehet, hogy a felmérésben résztvevők egy része úgy gondolhatja, hogy a kormánypárt elcsalhatja majd a választást.

A kormánypárt választási csalását elősegítő lépéséről korábbi cikkünkben – melyet ide kattintva olvashatnak el – részletesen beszámoltunk.

A Závecz felmérése azt is megnézte, hogy melyik politikust utasítják el a leginkább a választók. Ebben Gyurcsány Ferencre szavaztak a legtöbben, az ő elutasítottsága 69 százalékon áll, őt követi 51 százalékkal Orbán Viktor és Karácsony Gergely, míg az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét csupán a válaszadók 39 százaléka utasítja el!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!