Kiderült: a küldöttek negyede el sem ment a Fidesz kongresszusára!

Fotó: Népszava

A küldöttek megközelítőleg negyede el sem ment a Fidesz hétvégi tisztújító kongresszusára. A Fidesz a Népszava kérdésére elismerte: 352-en úgy döntöttek, hogy kihagyják az eseményt.

A 352 hiányzó azért is blamázs, mert Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője a vasárnapi tisztújítás előtt még azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy 1472 küldött érkezik. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szintén csaknem 1500 jelenlévő küldöttről beszélt a Hír TV-nek.

A valóság azonban az, hogy a küldöttek csaknem negyede távolmaradt a Fidesz kongresszusáról.

Amikor a Népszava rákérdezett a résztvevők pontos létszámára, többszöri próbálkozás után az következő választ kapta a Fidesz sajtóosztályától: „A tisztújító kongresszuson 1120 küldött vett részt. 1070 küldött szavazott, ami a korábbi szavazások arányával megegyezik. Az elnök 1061 szavazatot kapott, de nem volt tartózkodás és ellenszavazat.” (Ez utóbbi adatból arra lehet következtetni, hogy 9 szavazat érvénytelen volt.) Miután a lap összevetette Hollik és a Fidesz sajtóosztálya által közölt adatokat, kiderült, hogy

352-en nem jelentek meg a tisztújításon, ami a küldöttek mintegy 24 százaléka,

ráadásul a megjelentek közül 50-en nem szavaztak. Hogy miért maradt távol a szavazásra jogosultak csaknem negyede, arról csak találgatni lehet.

A legvalószínűbb, hogy a hiányzó fideszes küldöttek nem voltak beoltva,

mivel Hollik István előzetesen azt mondta, hogy a kongresszuson csak oltottak vesznek részt. De az is lehetséges, hogy voltak, akik a mostani járványhelyzetben nem tartották jó ötletnek, hogy részt vegyenek egy zárt térben megszervezett tömegrendezvényen. És persze elképzelhető, hogy a hiányzók között voltak Covid-fertőzöttek is. Az utókornak már csak a hivatalos adatok maradnak: a Fidesz kongresszusán az 1472 küldöttből csak 1120-an vettek részt, és közülük is csak 1070-en szavaztak, Orbán Viktor pártelnök pedig 1061 voksot kapott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!