Karácsonyt követve a kormány is fontos járványügyi intézkedésekről tett bejelentést

Karácsony Gergely csütörtöki bejelentését követően Gulyás Gergely is arról tett bejelentést a kormányinfón, hogy

szombattól kötelezővé teszik a maszkviselést a zárt terekben.

A főpolgármester korábban arról beszélt, hogy a jövő heti közgyűlésen döntenek arról, hogy zárt térben Budapesten kötelező legyen a maszkviselés. Emellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók.

Gulyás a részletek kapcsán annyit említett, hogy azokra a boltokra lesz érvényes a zárt téri maszkviselés, amelyekben egy időben 5-nél többen tartózkodnak. Az iskolák kapcsán az iskolaigazgatók kezébe adják a döntést, mind a közoktatás, mind a felsőoktatási intézmények esetén.

A miniszter azt is bejelentette, hogy a kormány védettségi igazolványhoz köti az 500 főnél nagyobb létszámú tömegrendezvények látogatását.

Jövő héten oltási akcióhét lesz, 101 kórházban várják azokat, akik kérik az oltást. 9,7 millió oltás áll rendelkezésre, de jön még több is az országba.

A gazdasági intézkedések kapcsán Gulyás jelezte, hogy kiterjesztik a kisvállalkozókra is a rezsicsökkentést. Azok tartoznak ebbe a körbe, akiknél a foglalkoztatottak száma legfeljebb 10 fő, és ahol az éves árbevétel vagy a mérlegfőösszeg nem haladja meg a 10 millió forintot.

A múlt heti benzinárcsökkentés kapcsán pedig azt mondta, a NAV fogja ellenőrizni, hogy a benzinkutak rontottak-e az üzemanyagaikon, adtak-e hozzá minden adalékanyagot azután, hogy a kormány befagyasztotta az üzemanyagárakat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!