Márki-Zay megkongatta a vészharangot: Orbán választási csalásra készül, készülni kell

Mint mi is beszámoltunk róla: a Fidesz egy salátörvénybe rejtett törvénymódosítással tegnap megszavazott egy javaslatot, mely a TASZ értékelése szerint lényegében legálissá teszi a voksturizmust. A módosítás úgy módosítja a lakóhely fogalmát, hogy a jövőben nem kell ténylegesen azon a címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít. A jogvédő szervezet szerint azért veszélyes ez, mert az elmúlt évek választásain több alkalommal is szavaztak olyanok, akik csak azért létesítettek – tényleges ott élés nélkül – lakcímet, hogy választójoguk legyen az adott választókerületben.

További részletek:

Döbbenetes, mit tett Orbán, amíg mindenki az elszálló árakra figyelt! Már most elcsalják a választást!

A nyilvánvaló választási csalásgyanú kapcsán az ATV Híradója megkereste Márki-Zay Pétert, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét. A politikus úgy értékelt:

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz szervezett választási csalásra készül, ezért szavazta meg Semjén Zsolt javaslatát, és írta át a lakóhely fogalmát.

Márki-Zay szerint a kormánypártok a voksturizmussal úgy javítanak majd saját esélyeiken, hogy azokba a billegő körzetekbe költöztetnek szavazókat, ahol a 2022-es választás eldől. A kérdésre, hogy tudna ez ellen védekezni az ellenzék, azt válaszolta: meg kell találni a megfelelő választ, figyelni kell a választói névjegyzéket, amihez legálisan hozzá lehet férni, és ha azt tapasztalják, hogy a Fidesz nagyszámban telepít be szavazókat egy-egy körzetbe,

fel kell venni a versenyt akár a Fidesz legaljasabb eszközeivel is.

Hogy ezzel arra célzott-e, hogy az ellenzéknek is hasonló betelepítéssel kellene reagálnia, azt nem pontosította, arra viszont felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz több hónapos előnyben van, biztos benne ugyanis, hogy mire a törvényt módosították, már a következő lépéseket is előre megtervezték.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!