Tisztességtelen lépések – Ezeken még a fideszes szavazók is felháborodtak!

Fotó: postoj.sk / miniszterelnok.hu

Miközben orvosok, nővérek, szociális munkások, katonák, rendőrök ezrei erejüket megfeszítve, túlórázva küzdöttek a koronavírus-járvány megfékezéséért, néhány ember ezt az időszakot arra használta fel, hogy a védekezés költségein nyerészkedjen.

Elképesztő, hogy miközben a pandémia megbénította az országot és rengetegen küzdöttek az életükért,

a Fidesz a járványhelyzetet kihasználva is csak nyerészkedett, saját zsebüket tömték!

Harangozó Tamás parlamenti felszólalásában két konkrét példát is említett:

  • Az egyik a 9. kerület fideszes frakcióvezetőjéhez köthető, aki pont akkor hozott létre tanácsadó céget, amikor sokak vállalkozása dőlt be a járvány miatt, és Kásler minisztériuma pont azt a céget bízta meg 3,1 milliárdért Covid-tesztek beszerzésére.
  • A másik ilyen fideszes “sikersztori” a 16 ezer lélegeztetőgép 300 milliárdért való beszerzése. Ebből 1600-at használtak fel ténylegesen, a többit havi 90 millióért őrzik raktárakban. Ezer lélegeztetőgépet egy olyan cég szerzett be, ami az egy évvel korábbinál 513-szoros nyereséget könyvelt el, és év végén 15,9 milliárd adózott nyereséget vettek ki a cégből.

A 16 ezer lélegeztetőgép darabját annyiért vették, amennyiért olyan műtüdő készüléket lehetne venni, ami többek között az egyik fideszes képviselőt is megmentett, és amiből kevés van az országban.

Ezek az elképesztő és felháborító ügyek pontosan megmutatják, hogy az Orbán-kormány a hatékony járványkezelés helyett csak nyerészkedett, ezzel pedig nemcsak az ellenzéki, de a saját szavazóikat is elárulták!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!