Kiderült: terhelő anyagokra számít Orbán volt titkosszolgáktól! Egyből célba vették őket!

A Gyurcsány-kormány két nemzetbiztonsági vezetőjét is célba vették az izraeli kémszoftverrel, a Pegasusszal

derítette ki a Direkt36.

Egyikük Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatója, a másik Glemba Zoltán volt NBH-s műveleti főosztályvezető. Azt, hogy megfigyelhették őket, onnan tudni, hogy az ő telefonszámaik is szerepelnek abban a kiszivárgott adatbázisban, mely a kémszoftverrel célpontnak kiválasztott telefonszámokat tartalmazza. A lap nem talált egyértelmű magyarázatot arra, miért vehették célba Laborcékat, 2019 nyarán kerültek célkeresztbe, amikor egy évtizede már nyugállományban, a szakmájuktól visszavonultan éltek.

Laborcék elmondása szerint az lehetett az oka a törvénytelen megfigyelésnek, hogy

Orbánék mai napig attól tartanak, hogy számukra káros információk vannak a birtokukban.

Nem először fordul egyébként elő, hogy Laborcék a kormány célkeresztjébe kerülnek: a 2010-es kormányváltás után Laborcot pl. tucatnyi ügyben feljelentették, kilenc büntetőügyben vádat is emeltek ellene, amiből nyolc esetben bűncselekmény hiányában felmentették és egy esetben pénzbüntetést kapott, Glemba pedig egy büntetőeljárásban lett gyanúsított, de őt is felmentették. Ettől függetlenül fideszes vezetők és a kormánypárti médiumok azóta is visszatérően támadják őket, Laborcot következetesen Gyurcsány Ferenc és a DK félhivatalos tanácsadójának nevezik a fideszes médiában, ám a párt szerint sem szerződéses, sem semmilyen más szervezett kapcsolatuk nincs vele.

Laborc szerint egyetlen rendszeresebb közéleti aktivitása, hogy miután a második Orbán-kormány megszüntette a szolgálati nyugdíj és a rokkantsági nyugdíj intézményét, Glembával együtt segített megalapítani a Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületét, és azóta is küzdenek az intézkedések ellen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!