Kiborító reakciót adott a Fidesz a plafont kiütő inflációra

Kilenc éve nem látott, 6,5 százalékos szintre nőtt az infláció októberben – derült ki a KSH kedden közzétett adatsorából.

Varju László, a DK képviselője sajtótájékoztatóján az elképesztő fejleményeket úgy kommentálta:

A rekordmagas árnövekedés az orbáni gazdaságpolitika teljes csődjét mutatja.

Bár azt természetesen nem vártuk, hogy a Fidesz egyetért Varjuval, de némi önkritikát azért joggal elvártunk volna. Ehelyett a következőt írták a válaszukban:

A kormány biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést, a gazdasági növekedésnek köszönhetően 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fizet az időseknek, emeli a béreket a közszférában, jelentős adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a minimálbér-emelésben, visszafizeti a gyermekeseknek az idén befizetett személyi jövedelemadót, elengedi a fiatalok jövedelemadóját és biztosítja az alacsony energiaárakat. Ezzel szemben a Gyurcsány-korszakban a magas infláció mellé még megszorításokkal is nehezítették az emberek életét: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztották a béreket, emelték a munkát terhelő adókat és az egekbe emelték a rezsit. Gyurcsányhoz hasonlóan Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is arról beszél, hogy eltörölné a rezsicsökkentést.

(24.hu nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!