Itt a leleplező felvétel arról, hogyan vett meg a Fidesz egy ellenzéki képviselőt!

Zaják Ritának van oka mosolyogni: amióta átállt a Fideszhez, mindent megkap, amit csak kér

Nyilvánosságra került egy hangfelvétel arról, hogyan vett meg a Fidesz egy szekszárdi ellenzéki képviselőt. Kiderült: az áruló vezető pozíciót kért a kormánypárttól.

Zaják Rita szekszárdi önkormányzati képviselőt már korábban kizárta a Párbeszéd, mert az ellenzéki Éljen Szekszárd frakció elhagyása után folyamatosan együtt szavazott a Fidesszel. Bár az ellenzéket eláruló képviselőnő tagadta, hogy bármilyen előnyszerzés állna a háttérben, a 444.hu információi szerint most kiderült, hogy mit ígérhettek neki cserébe. Egy november 5-én, Szekszárdon tartott közgyűlésen ugyanis bekapcsolva maradt a mikrofon, így

az élő közvetítés rögzítette, hogy a fideszes polgármester és a Fidesz frakcióvezetője arról beszélnek: az áruló képviselő alpolgármester akar lenni!

A két fideszes vezető arról tárgyalt, hogy Zaják Rita, aki eddig tanácsnokként dolgozott a polgármester mellett, alpolgármesteri pozíciót követel magának, de ezt egyelőre nem tudják átvinni a közgyűlésen, mert az egyik fideszes képviselő nem akarja megszavazni, így nincs meg a többség. A felvétel szerint a frakcióvezető azt ígéri, hogy majd őt meggyőzik. A leleplező bestzélgetés egyébként szó szerint így zajlott:

Máté Péter, a Fidesz frakcióvezetője: „Zaják meg már mindent akar. Nem tudom. Hogyha alpolgármester akar lenni, akkor legyen alpolgármester, de nem a Gyurkovics helyett, hanem mellette. Tök mindegy, hogy tanácsnok vagy alpolgármester.

Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere: „De a közgyűlésnek meg kell szavaznia, de a Polli mondta, hogy nem.”

Máté Péter: „Akkor majd megbeszéljük vele, jó?”

Az Éljen Szekszárd Egyesület tagjai, jelenlegi képviselői és korábbi képviselőjelöltjei most

arra szólították fel az ellenzékből kivált Zaják Ritát, hogy adja vissza a mandátumát.

Az Éljen Szekszárd frakció által kiadott közlemény szerint egyébként mióta otthagyta az ellenzéket, az áruló képviselő több ismerőse is jól járt: jól fizető pozíciókat kaptak, a fideszes polgármester pedig kétmilliós szerződést kötött a Zaják tanácsadója által vezetett média céggel. A közlemény ízt is megjegyzi, hogy

Zaják Rita állandó követelőzése már a Fideszben is kiverte a biztosítékot,

mivel az ő képviselőik és azok ismerősei nem kaptak semmilyen pozíciót, plusz pénzt, csak a tanácsnok asszony járt eddig jól. Az ellenzéket eláruló képviselőnő a jelek szerint igyekszik kihasználni, hogy a Fidesznek az ő szavazatával van meg a közgyűlésben a többsége, a mostani hangfelvétel is azt bizonyítja, hogy mindezért busásan megfizetik.

A leleplező hangfelvételt és az ellenzék álláspontját az alábbi Facebook oldalra kattintva hallhatják, illetve láthatják:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!