Megbüntették a diákokat, akik nem voltak hajlandóak megnézni az Elkxrtukat

Buszokkal vitték három karcagi középiskolából a diákokat, hogy tanítási idő alatt megnézzék az Elkxrtukat. A hiányzó diákoknak igazolatlan órát adtak

értesült a Telex.

Három különböző vetítést tartottak: a reggelin a Karcagi Nagykun Református Gimnázium diákjai voltak jelen, nekik nem volt kötelező megnézniük a filmet, a diákok szerint nem is jött el mindenki.

A második és harmadik vetítésen azonban már más volt a helyzet: a részvételt kötelezővé tették, aki nem ment el, annak igazolatlant adtak. A vetítést a Szentannai Sámuel Református Gimnázium és a Varró István Szakközépiskola szervezték, a Varróba járó diákok szerint az ő vetítésükön a kunhegyesi iskola diákjai is jelen voltak.

A Szentannaiból a 17–19 éves korosztályt vitték el a filmre,

vagyis azokat, akik 2022-ben voksolhatnak majd először.

A lap rákérdezett az esetről az érintett iskoláknál, de csak az egyiktől kaptak választ, a Nagykun Református Gimnázium igazgatójától, Tóth Barnától, aki azt mondta, hogy “nem tudja pontosan, hogy vannak a belső viszonyok, nekik a Déryné Kulturális Központon keresztül jött az ajánlat” arról, hogy diákjaik megnézhetik a Gyurcsány-mozit. Sem az iskola igazgatója, sem a tanárok nem látták korábban a filmet, véleményt formálni pedig utána sem szerettek volna róla.

Tóth szerint nem fogják megbeszélni a diákokkal a látottakat, mert “ők ezt a szüleikkel otthon meg tudják tenni”. Arra sem tudott választ adni, hogy ki finanszírozta a vetítést. Azt mondta, hogy az önkormányzattal kötött szerződést és több tanár is azt mondta, hogy nem az iskolák, hanem a kulturális központ fizette a számlát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!