Sosem látott tiltakozás jöhet Orbán ellen Budapesten, sorban csatlakoznak a világsztárok

A jövő hét vasárnap egész biztosan nem fog bekerülni Orbán Viktor legjobb napjai közé: minden idők egyik legnagyobb nemzetközi tiltakozása készülődik Budapesten.

A demonstrációra az MTV EMA-díjátadóján kerülhet sor, aminek idén a főváros ad helyszínt. A tiltakozás tárgya a nyáron elfogadott magyar homofób-törvény. A világ leghíresebb zenei tévécsatornájának igazgatója, Christ McCarthy meleg emberként maga korábban azon is elgondolkodott, hogy felrúgja a Magyarországgal kötött szerződését. Végül azonban úgy döntöttek, hogy a gálát

inkább arra használják, hogy kiálljanak Orbánnal szemben és az LMBTQ+ közösség jogai mellett.

A díjátadón a meleg és transznemű emberek láthatósága lesz a középpontban. A szervezők ígérete szerint, bár a gála közvetítése este kilenckor kezdődik, a kormány nem lesz képes cenzúrázni az élő műsorukat (ismeretes: a homofób-törvény szerint este 10 előtt tilos a homoszexualitás vagy a nemváltás megjelenítése).

A tiltakozáshoz olyan világsztárok csatlakoztak, mint

Ed Sheeran, az Imagine Dragons, a YUNGBLUD, a Griff és a Girl in red.

A budapesti gálát november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában rendezik és az MTV csatornáin csaknem 180 országban közvetítik élőben. A díjátadó a Comedy Central és Paramount Network csatornákon is élőben követhető lesz.

(Népszava nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!