Hivatalosan is berobbant a negyedik hullám, heteken belül korlátozások jöhetnek

Immár hivatalosnak tekinthető, hogy berobbant a negyedik hullám, csak az elmúlt napon 6368 új fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta 885 360-ra emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 107 beteg, így a járvány már 31 101 halálos áldozatot követelt

– derül ki a koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli tájékoztatójából.

Az aktív fertőzöttek száma 4700-zal ugrott meg, így már 50 ezer fő fölé emelkedett. Az egy nappal korábban közölt adatokhoz képest 194-gyel emelkedett a kórházban ápoltak száma, jelenleg 3366-an vannak, közülük 349-en szorulnak gépi lélegeztetésre.

Még ennél is rosszabb hír, hogy a szerdán elvégzett teszteknek (21 499 db)

több mint a 29 százaléka lett pozitív, ami világviszonylatban is kiemelkedően rossz eredménynek számít.

Ismeretes: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint egy ország akkor tesztel eleget, akkor van valós képe a járvány terjedéséről, ha a pozitív tesztek aránya nem haladja meg az 5 százalékot. Magyarországon ennél a szintnél hetek óta jócskán magasabb a pozitivitási ráta.

Az adatok olyan aggasztóak, hogy ha a helyzet nem változik, nagy valószínűséggel elkerülhetetlenné válnak az újabb korlátozások. Nem segít a helyzeten, hogy a járvány berobbanásával átellenben nem emelkedik az oltást felvevők száma, tegnap mindössze 3988 első és 3795 második oltást adtak be.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!