Hofi Gézától még most is fél a fideszes köztévé! Döbbenet, mit csináltak a felvételeivel!

Fotó: Népszava

A fideszes köztévében annyira tartanak Hofi Gézától, hogy még pénzért sem adták oda a legendás művész özvegyének a régi műsorok felvételeit.

Hofi-estet tartottak az Örkény Színházban, ahol a népszerű előadó műsoraiból is szerettek volna részleteket lejátszani. Ez azonban a Blikk információi szerint nem jött össze, mivel

a fideszes köztévé még pénzért sem volt hajlandó odaadni az egykori Hofi műsorokat!

Hofi Géza özvegye, Hofi Ildikó elképedve vette tudomásul, hogy az MTVA illetékesei megtagadták az emlékezőktől a régi felvételeket. Mint mondta, nem könnyű erről érzelmek és indulatok nélkül beszélni. „Nem szívességet kértünk, pénzért vásároltuk volna meg Géza emlékét. Nem adtak semmit. S amikor megdöbbenve kérdeztük, miért, jött is a válasz, amelyet idéznék: Hofi Géza annyira népszerű, hogy az ő művészetét, örökségét nem szeretnénk kiadni a kezünkből, nem szeretnénk átengedni másnak.” Ez az indoklás Hofi Ildikó szerint azért furcsa, mert nem nagyon találkozik egykori férje felvételeivel. „Tényleg nem tudtam, sírjak vagy nevessek.

A közmédián minimum tizenegy éve nem kerül képernyőre Géza. A 85. születésnapján pedig egy fél mondattal sem emlékeztek meg róla.”

Az Örkény Színházban tartott Hofi-emlékest így is nagy sikert aratott. A Kalmár Tibor ötletéből született műsort Mácsai Pál szervezte és rendezte, Szénási Sándor, Kalmár Tibor, Korcsmáros György, Kormos Anett, Mácsai Pál, Malek Miklós és Spiró György pedig méltó módon állítottak emléket Hofi Gézának, akinek a hangját azért sikerült bejátszani.

Amikor a Blikk megkereste az MTVA-t, hogy valóban visszatartották-e Hofi Géza archív felvételeit, a fideszes köztévé azt a választ adta, hogy a humorista műsorait „kiemelt társadalmi jelentőségére, valamint a kapcsolódó szerzői jogi relációkra tekintettel”

kizárólag a saját felületeiken kívánják szerepeltetni.

Az MTVA által küldött levélben azt is írják: „A Művész Úrról halálának 20. évfordulóján, 2022-ben kívánunk megemlékezni.”

Mindez azonban nem ad magyarázatot arra, hogy miért nem emlékezhetnek mások Hofi Gézára a régi felvételek bejátszásával. Nagyon úgy tűnik:

a köztévé azért zárja el az archívumot, mert Hofi Géza többször nevetségessé tette Orbán Viktort és a Fideszt.

Hofi Kövér Lászlóról például kijelentette, hogy „folyik a szar a szájából”, Orbánról pedig az egyik legismertebb poénja az volt, hogy megkérdezte: „Tudod, mi a különbség az Isten és Orbán Viktor között? Isten nem akar Orbán Viktor lenni.”

Aki Hofi Géza többi, Orbánt és a Fideszt kifigurázó poénjára is kíváncsi, az alábbi videóban meghallgathatja:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!