Elő a pénztárcával! Itt a lista, miért kell fizetnünk a háziorvosnál november 1-től!

A háziorvosoknak is fizethetünk - Fotó: MTI

Kidolgozták a térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát. Azt, hogy miért mennyit kell fizetni, november elsejétől érvényes.

A Magyar Orvosi Kamara egységesített díjtáblázata azokra a háziorvosoknál elérhető beavatkozásokra vonatkozik, amelyeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nem támogat, és hatóságilag sincs meghatározva az áruk. A Pénzcentrum értesülése szerint például

5400-tól 9000 forintig terjedhet az EKG vagy a vérvétel ára a rendelőben,

ha azt a páciens kezdeményezésére, vagy más szolgáltató kérésére végzik el – ilyen lehet például a szemműtét miatt, vagy a sportorvos, illetve a sebészet által kért vizsgálat, beavatkozás.

A különböző igazolások kiállításáért 2550 forinttól egészen 12 500 forintig terjedő díjat is fizethetünk,

attól függően, hogy külföldi utazáshoz kell gyógyszerszedési igazolás (ez a legolcsóbb), vagy beiskolázáshoz, tanfolyami részvételhez, vagy külföldi ösztöndíjhoz van szükség a háziorvos igazolására (ez a legdrágább).

1102 MOK lista1

1102 MOK lista 2

A térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) dolgozta ki. Ezek az árak vonatkoznak azokra is, akik barna taj számmal rendelkeznek, vagyis érvénytelen a tajkártyájuk, esetleg külföldön élnek, de magyarországi tartózkodásuk alatt az alapellátást szeretnék igénybe venni. A táblázatot november elsejétől használhatják a háziorvosok, és a kamara honlapjáról IDE KATTINTVA is le lehet tölteni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!