Orbán magára maradt: befuccsolt a nagy európai terve

Fotó: 168ora.hu

Nagyot nyert a mérsékelt baloldal az olasz helyhatósági választáson. A négy legnagyobb városban a Demokrata Párt (PD) jelöltje vagy támogatottja lett a polgármester, miközben Orbán barátait illegális kampányfinanszírozáson kapták, és drogügylettel kapcsolatos botrányba keveredtek.

A Giorgia Meloni Orbán egyik kedvenc olasz politikusa, olyannyira, hogy még a magyar válogatott EB meccsét is elcserélte egy vele való vacsorára. A hölgy által vezetett Fratelli d’Italia (Olasz Testvériség, FdI) bár megpróbált megszabadulni az „újfasiszta” elemektől, ez nem igazán sikerült nekik, ráadásul kampányfinanszírozási botrányba keveredtek, a választók pedig “értékelték” is ezt. Matteo Salvini jobboldali radikális Ligája sem járt jobban, őket egy drogügylettel kapcsolatos botrány rázta meg. Az olasz választások végével elmondható, hogy egész Európában

leáldozóban van az EU szkeptikus populista pártok népszerűsége,

tartozzanak azok a szélsőbal-, vagy a szélsőjobboldalhoz. Sorban buknak Orbán haverjai, legutóbb Andrei Babis cseh kormányfőt zavarták el a választók. Úgy tűnik, hogy a magyar miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápolók nem értek el áttörést az európai színtéren, sőt, perifériára szorultak Orbánnal egyetemben.

Végleges: Orbán kihagyja a mai meccset, mutatjuk a hölgyet, akivel vacsorázni fog helyette!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!