Ez már túlmegy minden határon – Történelemhamisítás az állami rádióban!

Kedden a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában is az egyik fő téma a 2006-os események voltak.

A választások előtt a Fideszes szavazókat a kormánymédia érdemi eredmények híján, megpróbálja újból felhergelni a 15 évvel ezelőtti eseményekkel, ehhez azonban át kellett hangolni kicsit a narratívát.

Eddig ha szóba kerültek az akkori események, mindig Gyurcsányt emelték ki, aki gumilövedékkel lövetett a “békés tüntetők” közé, akik csak kocsikat gyújtottak fel, molotov koktélt és macskaköveket dobáltak a rendőrök felé, valamint megostromolták az egykori Szabadság téren lévő MTVA székházat.

Ehhez képest most az Elkxrtuk című film nézői azzal találhatták szembe magukat, hogy hosszú éveken keresztül hazudtak nekik: nem is Gyurcsány volt az, aki kiadta a parancsokat, hanem Dobrev Klára. Az új ellenségképet pedig a közmédia műsorvezetője is átvette, tényként állította, hogy miután 65 évvel korábban Apró Antal “fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat, “ugyanezen az elven” az unokája,

Dobrev Klára “2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről” döntött.

A 24.hu szó szerint is idézte a műsorvezetőt:

“Miközben több tízezer magyar vonult október 23-án olaszokkal és lengyelekkel együtt a béke és az emlékezés jegyében a 2006-os rendőrterror útvonalán egészen az Erzsébet térig, hogy aztán ott meghallgassák a miniszterelnök beszédét, az Andrássy út túlsó végén csupán néhány ezer szimpatizáns gyülekezett az ellenzék színpada előtt. Nyilván csalódást keltő lehetett, hogy az előválasztás után ilyen rövid idővel ennyire kevés embert tudtak mozgósítani. De mit gondolnak önök, mi lehet ennek az oka? A sokszínűség jegyében egyébként több ellenzéki vezető is beszédet mondott, így az ellenzék új arca, Márki-Zay Péter mellett például Dobrev Klára is, akinek a nagyapja egyébként éppen 65 évvel ezelőtt, október 23-án lett az MDP KV Katonai Bizottság tagja és aki fasiszta csőcseléknek nevezte a forradalomban résztvevőket. Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről. A DK miniszterelnök-jelöltje most beszédében mégis azt hangsúlyozta, hogy ’56 mindenkié és úgy fogalmazott, egy feladatunk van október 23-án, emlékeztetni magunkat, nehogy elszúrjuk. De vajon, miért állt ki az ellenzék ezen a napon? Mit szerettek volna hirdetni, és miért volt olyan kevés az érdeklődő?”

Az ellenségkép gyártás azonban kicsit félre ment, mivel a nézők által vállalhatatlannak és nézhetetlennek minősített filmben nem a megfelelő emberre fektették a hangsúlyt. Az Elkxrtuk készítésekor még elképzelni sem tudták volna a film készítői, hogy nem Dobrev Klára vagy Karácsony Gergely lesz az összefogás vezetője, hanem Márki-Zay Péter. Ez a zavarodottság pedig a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony Márki-Zay kampányukon is mély nyomot hagyott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!